avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recupare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recupare carte de munca

Am lucrat la o firma un an si 4 luni , in perioada aceasta au insistat sa fac un curs de stivuitoristi cu care eu nu eram de acord, ei au insistat si pana la urma am facut cursul si ei au platit scolarizarea pentru care eu nu am semnat nici un act ,dupa 4 luni am plecat de la ei si la momentul de fata nu vor sa imi dea cartea de munca. In momentul in care am plecat eu mi-am dat demisia , iar ei acum de cate ori ma duc sa imi cer cartea de munca imi spun diferite morive pentru a nu mi-o da.
Va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac sa-mi recuperez cartea de munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 10 Aprilie 2013
Buna seara! Am sunat astazi la ITM si le-am explicat despre ce este vorba cu carnetul meu de munca , si ei au verificat in baza de date si mi-au spus ca nu a fost inregistrat acest carnet in evidenta lor. Ce as putea face altceva? Va multumesc!!!
Daca sunati niciodata nu veti afla ceva sigur ... depuneti o cerere scrisa la ITM ca sa obtineti un raspuns oficial ...
Buna ziua,revin cu inca o intrbare legata tot de carnetul meu de munca,va rog mult sa ma ajutati nu mai stiu cum as putea sa recuperez carnetul de munca...Am fost la firma respectiva sa vad daca mi-a luat carnetul de munca de la contabilitate si dansii mi-au spus sa fac o cerere pentru recuperarea carti de munca si sa astept ca imi vine prin posta confirmare. Ok am facut cum au zis am asteptat 2 luni si nimic m-am dus din nou la firma respectiva sa vad ce se intampla cand am juns acolo nici nu au vrut sa mai stea de vorba cu mine,am plecat. La 2 zile ma suna avocata firmei si imi spune ca a sunat-o directorul firmei respective sa-mi transmita ca trebuie sa dau banii pentru scoala in schimbul cartii mele de munca, am fost de acord .Peste 2 saptamani dupa cum era intelegerea i-am sunat ,i-am intrebat daca mi-a incheiat cartea de munca si ei mi-au raspuns in felul urmator :
,,-Vi la firma ne dai banii pentru scoala facem un proces verbal si un proces verbal ramane la tn unul la noi si astepti 2-3 saptamani pana cand iti incheie cartea de munca,eventual te sunam noi." Si eu nu am fost de acord sa le las banii pana cand nu imi da cartea de munca,si eu mi-au spus ca nu se poate sa daca vreau bine daca nu alta posibilitate nu exista.

VA ROG,SE POATE SA MA AJUTATI?
Depuneti o sesizare la ITM si atasati adresa prin care ati solicitat angajatorului eliberarea carnetului de munca...eliberarea carnetului de munca de catre angajator unui salariat nu poate fi conditionata de indeplinirea unei anumite obligatiii de a face, de a nu face sau de a da.
OK daca fac o sesizare la ITM imi este teama sa nu zica ca nu este la ei ,ca nu i-am da-to la angajare [nu stiu daca au inregistrato la ITM ] .Eu am o copie dupa carnetul de munca care scrie conform cu originalu dar nu stiu daca are vreo valoare [este valabila in cazul in care nu mai mi-o da?] va multumesc

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)