avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recupare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recupare carte de munca

Am lucrat la o firma un an si 4 luni , in perioada aceasta au insistat sa fac un curs de stivuitoristi cu care eu nu eram de acord, ei au insistat si pana la urma am facut cursul si ei au platit scolarizarea pentru care eu nu am semnat nici un act ,dupa 4 luni am plecat de la ei si la momentul de fata nu vor sa imi dea cartea de munca. In momentul in care am plecat eu mi-am dat demisia , iar ei acum de cate ori ma duc sa imi cer cartea de munca imi spun diferite morive pentru a nu mi-o da.
Va rog sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac sa-mi recuperez cartea de munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 10 Aprilie 2013
In carnetul de munca nu v-au operat si perioada lucrata la acest angajator ? ... intrucat ITM are cum sa verifice daca carnetul dvs de munca a fost sau nu la inspectorul la care este arondat fostul dvs angajator , pentru a se opera inscrierile pana la 01.01.2011.

Copia respectiva nu are nicio valoare ... singura copie care are valoare este copia autentificata de catre un notar public.
si daca o legalizez prin notar este valabila? o pot folosi vreodata pentru pensie? multumesc ma gandesc la ce este mai rau.
Sincer, ma surprinde toata harababura cu carnetele de munca, atat timp cat de la 1 ianuarie 2011 au fost abrogate dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca si prin urmare, a incetat existenta a carnetului de munca. Angajatorii au avut obligatia sa le returneze angajatilor pana la data de 30.06.2011, conform art.279 alin.3...
Solicitati eliberarea Adeverintei de vechime, iar in caz contrar, asa cum v-au mai spus si colegii, depuneti o sesizare la ITM.
1. Art.279 alin.3 C.mun. se refera numai la o parte din angajatorii, adica la cei care pastreaza si completeaza carnetele de munca ...aceasta obligativitate nu este sanctionata de lege in caz de nerespectare .

2. Pentru legalizare la un notar va trebuie sa aveti si originalul. ...
Buna ziua revin si daca se poate sa imi spuneti si mie daca fac un pas gresit in decizia pe care am luat-o . Astazi am fost la firma care trebuie sa-mi dea carnetul de munca am vorbit cu directorul firmei si mi-a zis sa-i inapoiez bani pentu scoala de stivuitorist si imi da carnetul de munca [ EU II DAU BANI SI SA INCHEIEM UN PROCES VERBAL DAR A ZIS CARNETUL TE DUCI LA ADRESA PE CARE TI-O DAU IEU SA-L RIDICI .. oare fac bine ceea ce fac??? POATE DA MA PACALEASCA?? va multumesc mult mult.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)