avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... posesie marijuana-ce se poate intampla?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

posesie marijuana-ce se poate intampla?

salutare.acum cateva saptamani am fost prins de un jandarm in civil cu un coleg in timp ce consuma ''o tigara confectionata artizanal care continea resturi vegetale cu miros intepator''.dupa ce jandarmii si-au facut treaba ca la carte,ne-au predat altor baieti unde am dat declaratii,in tot acest timp am pus intrebarea daca voi primi ceva sau se va intampla ceva iar baiatul care ne-a ajutat sa scriem declaratiile ne-a asigurat ca nu o sa se intample nimic si ca o sa ne sune cineva de la BCCO(sau ceva de genul sa confirmam daca declaratiile date sunt adevarate),dupa care ne-am primit buletinele si am parasit sectia.tin sa spun ca eu am fost martor in acest caz si ''fortat'' sa fiu martor si in alt caz in care un tip nu a dorit sa semneze pv-ul si am dat declaratie ca martor si in cazul lui.#-o Intrebarea este: ce poate pati tovarasul meu care a fost prins cu tigara confectionata artizanal(cand au luat proba mai era mai putin de jumatate,deci o cantitate irelevanta) si eu in calitate de martor?putem primi vreo amenda,ceva? tin sa precizez ca suntem la prima abatere de genul acesta. stima!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:04, 13 Februarie 2013
Potrivit art.4 din Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri , astfel cum a fost modificată prinLegea nr. 522 din 24 noiembrie 2004 :

“(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea,prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 anisau amendă
.”(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc,pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etnobotanice ContSters377214 ContSters377214 Buna,sunt elev am 18 ani si am fost prins cu 10 pliculete de etnoobotanicee de catre Jandarmeria Romana,Nu am recunoscut ca am substante interzise iar la ... (vezi toată discuția)
Martor posesie marijuana fursecu fursecu Recent un prieten a fost prins cu o cantitate foarte mica de marijuana,sub 0,5,si din pacate politia ne-a gasit fix cand isi rula tigara...am fost la sectie ... (vezi toată discuția)
Posesie cannabis spre consum propriu amoproblema amoproblema Buna ziua.In data de 01.01.2014 am fost prins incercand sa confectionez o tigara artizanala continand drogul de risc cannabis.La mine posedam un plic cu ... (vezi toată discuția)