avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Tata meu a murit si acum se afla la notar deschiderea succesiunii. Situatia e un pic mai complicata.
As dori sa stiu, ce se poate face in continuare. Sotia a doua a tatalui meu a parasit domiciliul acestuia acum 7 ani, dar ei nu au fost divortati. "De cujus" tatal meu a mai fost casatorit o data si din prima casatorie mai este un copil care prin hotarare judecatoreasca a ramas in grija mamei si acesta nu a mai luat niciodata legatura cu decedatul ("de cujus") pe tot parcursul vietii lui. "de cujus" a platit primei sotii valoarea a jumatate de casa in urma divortului cu prima sotie si detinea casa inainte de a se recasatori. Deci la succesiune acum apare sotia, trei copii din prima casatorie ( printre care un copil ramas in grija mamei....mentionez tatal meu a avut grija de mine si fratele meu numai si de copilul din a doua casatorie) si inca un copil din a doua casatorie, deci patru copii si sotia.
1.Intrebare: nu de poate considera decazuti de la mostenire, sotia care a parasit domiciliu? de asemenea copilul care a ramas in grija mamei si nu a mai vrut sa ia legatura cu " de cujus" niciodata in viata.
2. Intrebare: in situatia in care nu se ajunge la nici o intelegere intre mostenitori, ce se poate face?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 07:13, 13 Februarie 2013
Nici unul din mostenitorii din cauza nu este decazut din drepturi.
Daca nu se rezolva amiabil se poate dezbate in instanta succesiunea.

Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri ... Ionut2980 Ionut2980 Buna dimineata! Am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri pe care nu le cunosc destul de clar. Sunt singurul copil la parinti iar parintii au dobandit ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire natachka natachka problema e una f incurcata. deci asa.tatal a avut o a doua sotie(prima decedata).si 2 copii din prima casatorie. tatal a murit in februarie 2007 .sotia ... (vezi toată discuția)