Buna ziua.Tata meu a murit si acum se afla la notar deschiderea succesiunii. Situatia e un pic mai complicata.
As dori sa stiu, ce se poate face in continuare. Sotia a doua a tatalui meu a parasit domiciliul acestuia acum 7 ani, dar ei nu au fost divortati. "De cujus" tatal meu a mai fost casatorit o data si din prima casatorie mai este un copil care prin hotarare judecatoreasca a ramas in grija mamei si acesta nu a mai luat niciodata legatura cu decedatul ("de cujus") pe tot parcursul vietii lui. "de cujus" a platit primei sotii valoarea a jumatate de casa in urma divortului cu prima sotie si detinea casa inainte de a se recasatori. Deci la succesiune acum apare sotia, trei copii din prima casatorie ( printre care un copil ramas in grija mamei....mentionez tatal meu a avut grija de mine si fratele meu numai si de copilul din a doua casatorie) si inca un copil din a doua casatorie, deci patru copii si sotia.
1.Intrebare: nu de poate considera decazuti de la mostenire, sotia care a parasit domiciliu? de asemenea copilul care a ramas in grija mamei si nu a mai vrut sa ia legatura cu " de cujus" niciodata in viata.
2. Intrebare: in situatia in care nu se ajunge la nici o intelegere intre mostenitori, ce se poate face?
Va multumesc anticipat.