avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Am nevoie sa ma ajutati in privinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri ...

Buna dimineata!
Am nevoie sa ma ajutati in privinta unor lucruri pe care nu le cunosc destul de clar. Sunt singurul copil la parinti iar parintii au dobandit impreuna pe parcursul casniciei o locuinta, fiind totodata ambii proprietari in acte. Intrebarea este urmatoare: In cazul in care decedeaza mama iar tata se recasatoreste noua sotie are dreptul la locuinta ? In cazul in care are ce trebuie sa fac atat timp cat ambii parinti sunt in viata in asa fel incat daca mama decedeaza iar tata se recasatoreste noua sotie sa nu aiba dreptul la locuinta parintilor mei pe care au dobandandit-o pe parcursul vietii. A doua intrebare: Fiind singurul fiu la parinti, iar pe parcurs ma voi casatorii si parintii mei vor deceda dupa ce eu m-am casatorit, sotia mea are dreptul la locuinta parintilor chiar daca eu m-am casatorit cu ea atunci cand parintii mei traiau si erau ambii proprietari in acte ? In cazul in care are dreptul cum as putea sa protejez locuinta fara ca eu sa nu fiu nevoit sa impart cu ea daca se pune problema de divort. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
Ionut2980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 13:27, 22 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama e pe moarte sau de ce va ganditi ca moare inaintea tatalui si ca tatal se va recasatori ?
Daca asa se va intampla, sotia acestuia va avea drept la casa, doar in situatia in care tatal moare inaintea ei.
Ce trebuie sa faceti ? sa va faceti propria avere si sa ii lasati pe parinti sa se bucure de a lor.
Daca vreti sa sariti randul, convingeti-i sa v-o doneze.
Daca asteptati sa mosteniti, sau v-o doneaza, potentiala dvs nevasta nu va avea dreptul la casa in cazul unui divort. ca e bunul dvs propriu.
Buna ziua! Starea de sanatate a mamei nu este una buna si tocmai de aceea am intrebat. Nu vreau sa sar randul. Dar ceea ce imi doresc este ca locuinta dobandita de catre parinti pe parcursul casniciei lor sa fie mostenita in totalitate de catre copilul lor dupa ce moare si tata chiar daca el se recasatoreste intre timp si ramane in viata noua sotie. A nu ma face inteles gresit ca dupa moartea mamei locuinta sa-mi revina automat mie si sa sar peste tata. Prin urmare ce as putea sa fac incat sa nu am probleme in aceasta privinta ?
Sa inteleg ca viitoare sotie nu va beneficia de locuinta atat timp cat eu o mostenesc sau imi este donata ? Acest aspect e valabil fiind necasatorit sau casatorit ? Din cate stiam dupa anumita perioada de timp sotia beneficiata de bunurile mele proprii chiar daca au fost mostenite ? Este adevarat ?
dupa ce moare mama, semnati cu tata un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager. Nu ar avea sens sa faceti asta daca nu se recasatoreste
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator


Ionut2980 a scris:

Din cate stiam dupa anumita perioada de timp sotia beneficiata de bunurile mele proprii chiar daca au fost mostenite ? Este adevarat ?

Nu este adevărat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elelauraa elelauraa Buna ziua! Se da urmatorul caz: parintii, care au impreuna un copil cumpara un apartament impreuna, tatal moare, iar mama se recasatoreste (in prezent aprox. ... (vezi toată discuția)
Mostenire ancalucian ancalucian Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)