avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... concluzii scrise
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

concluzii scrise

Pot pune concluzii scrise într-un proces civil dacă nu am avocat şi nu am studii juridice ?
Daca sunteti parte (reclamant, parat, etc.) in dosarul respectiv ori reprezentati una dintre parti, cu procura judiciara, aveti dreptul de a depune concluzii scrise, insa nu si orale. Cu stima.
Daca este parte in procesul civil poate pune concluzii si orale si scrise.

Daca este reprezentant al unei parti nu poate pune concluzii decat prin avocat.

In actualul Cod - la fond, apel, recurs, iar in noul cod - doar la fond.
Dreptul de a face aparari scrise in concluzii scrise il aveti insa conteaza foarte mult si cat de bine o veti face.
Avocatul poate face concluzii scrise mai bine decat dvs. dar daca apreciati ca va puteti apara singur aveti acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare in fata instantei de apel/recurs absolvent studii juridice CristescuD CristescuD Buna ziua, doresc sa stiu daca un absolvent de studii juridice se poate reprezenta singur in instantele de apel si de recurs. Sau daca se poate sa ma indrumati ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Proces de contencios administrativ - sunt reclamantul si am castigat ... snipe1975 snipe1975 Proces de contencios administrativ - sunt reclamantul si am castigat faza de fond. Paratul a facut recurs. Sunt obligat sa am avocat? (vezi toată discuția)