avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie anticipat sau partial ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?

Buna ziua,
Ma numesc Larisa sunt nascuta la 15.02.1957 si as dori sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat,am o vechime de 25 ani din care 10 in grupa II de munca.
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters281534 , utilizator 15:24, 13 Februarie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Aduc o perioada suplimetara la vechimea in munca de 2 ani si 6 luni(3 luni la 1 an).
Astefel 25 + 2 ani si 6 luni =27 ani si 6 luni total stagiu de cotizare.

-Limita de varsta la 60 de ani si 8 luni.
-Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 55 de ani si 8 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 de ani si 8 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala cu penalizare este de 30 de ani si 8 luni,fara stagiu asimilat.
Va multumesc foarte mult!

Larisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie ContSters278009 ContSters278009 Sunt interesat pentru o vecina , cand poate sa-si faca dosarul de pensie pentru limita de varsta, avand urmatoarele date : - sex- feminin ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie m_miky12@yahoo.com m_miky12@yahoo.com buna ziua ma numesc ANGHEL DUMITRU sunt nascut in 22-12-1952 si am o vechime totala in munca de 38 de ani din care 8 cu grupa a 2 a in procent de 100% si 13 ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie esiom esiom sotia mea este nascuta in iulie 1958 si a lucrat 27 ani, 7 luni si 6 zile pana acum. Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie integral si anticipat. ... (vezi toată discuția)