avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

buna ziua ma numesc ANGHEL DUMITRU sunt nascut in 22-12-1952 si am o vechime totala in munca de 38 de ani din care 8 cu grupa a 2 a in procent de 100% si 13 ani tot grupa a 2 a dar in procent de 70% am mai beneficiat de sporuri de vechime, sporuri pentru conditii deosebite,spor pentru activitatea prestata in sectorul de drumuri si spot de fidelitate!!As vrea sa aflu daca pot iesi la pensie acum si ce fel de pensie.va multumesc mult de tot pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: baican constantin , utilizator 11:09, 16 Iunie 2011
Puteti beneficia de pensie anticipata la varsta de 60 de ani, daca continuati activitatea si indepliniti conditia de 43 de ani, stagiu de cotizare, fara stagii asimilate (pensie fara penalizare).
Pensie anticipata partial, cu o penalizare de 0,75 % pentru fiecare luna de anticipare, conditia de stagiu fiind indeplinita (tot la varsta de 60 de ani).
Pensie pentru limita de varsta la 61 de ani si 6 luni, cu reducere de 3 ani si 6 luni, datorata grupei de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind pot depune dosarul de pensie anticipata vlad george vlad george sint nascut in anul 1952,sex masculin,incadrat in munca din anul 1971 pina in prezent,am o vechime in munca de 43 de ani cu tot cu armata(stagiu ... (vezi toată discuția)
Virsta de pensionare Carmenbus Carmenbus socrul meu are 31 ani lucrati cu tot cu armata si 2 ani in grupa 1,si are 60 de ani .ar dori sa iasa anticipat in pensie pe motiv de boala,va fi afectat la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata nenea toto nenea toto buna ziua sunt nascut in 08.06.1954 ,am 58 de ani si 6 luni si am o vechime in munca de 36 de ani fara grupa 1 cind pot sa ies la pensie anticipata 2 cu ... (vezi toată discuția)