avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Microintreprindere cod CAEN 7810 platitoare de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Microintreprindere cod CAEN 7810 platitoare de TVA/neplatitoare de TVA?

Buna tuturor,

ce credeti ca este mai bine pentru un SRL (microintreprindere) nou infiintata in februarie 2013, care va avea domeniu de activitate principal cod CAEN 7810 / Resurse umane/Servicii sa fie platitor de TVA sau nu?
Daca ati putea sa ma ajutati cu avantaje, dezavantaje?

Multumesc frumos.
O zi buna.
Ramona
Cel mai recent răspuns: ramonaneagoie , utilizator 11:04, 13 Februarie 2013
Pentru activitatile de servicii, eu nu recomand inscrierea societatii ca si platitoare de TVA! TVA-ul nu este al persoanei juridice ci este al statului!

Avantejele unei societati neplatitoare de TVA: facturati fara TVA ceea ce face ca serviciul dumneavoastra sa fie automat mai ieftin cu 24%, scapati de batai de cap cu declaratiile
Dezavantaje: la ceea ce achizitionati, nu deduceti TVA-ul.

Daca nu aveti achizitii multe pentru societate, atunci chiar nu cred ca ar fi convenabil pentru dumneavoastra inregistrarea ca platitor de TVA!
Multumesc pentru raspuns.

Mai am doua nelamuriri:
- in cazul in care doresc achizitionarea unui autoturism nou sau second din UE pe acest SRL, din cate am inteles nu se plateste TVA, fiind o achizitie intracomunitara, este adevarat?

- in cazul in care majoritatea clientilor sunt externi, ma avantajeaza/dezavantajeaza faptul ca sunt neplatitor de TVA in Romania?
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau neplatitor petrea loredana petrea loredana La infiintare unei firme in prelucrarea lemnului, cum e mai bine platitoare de tva sau neplatitoare? (vezi toată discuția)
Platitor tva intracomunitar sau permanent??? albucristian albucristian Am infiintat o firma de consultanta in Romania care va presta servicii de consultanta in inginerie in locatille cerute de client. Clientul este o firma ... (vezi toată discuția)
Srl asociat unic iopo iopo Buna seara, am in plan infiintarea unui srl cu asociat unic caen 6203. Voi inchiria servere web din America, UK si Romania, si le voi revinde sub pachete de ... (vezi toată discuția)