avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Microintreprindere cod CAEN 7810 platitoare de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Microintreprindere cod CAEN 7810 platitoare de TVA/neplatitoare de TVA?

Buna tuturor,

ce credeti ca este mai bine pentru un SRL (microintreprindere) nou infiintata in februarie 2013, care va avea domeniu de activitate principal cod CAEN 7810 / Resurse umane/Servicii sa fie platitor de TVA sau nu?
Daca ati putea sa ma ajutati cu avantaje, dezavantaje?

Multumesc frumos.
O zi buna.
Ramona
Cel mai recent răspuns: ramonaneagoie , utilizator 11:04, 13 Februarie 2013
Pentru activitatile de servicii, eu nu recomand inscrierea societatii ca si platitoare de TVA! TVA-ul nu este al persoanei juridice ci este al statului!

Avantejele unei societati neplatitoare de TVA: facturati fara TVA ceea ce face ca serviciul dumneavoastra sa fie automat mai ieftin cu 24%, scapati de batai de cap cu declaratiile
Dezavantaje: la ceea ce achizitionati, nu deduceti TVA-ul.

Daca nu aveti achizitii multe pentru societate, atunci chiar nu cred ca ar fi convenabil pentru dumneavoastra inregistrarea ca platitor de TVA!
Multumesc pentru raspuns.

Mai am doua nelamuriri:
- in cazul in care doresc achizitionarea unui autoturism nou sau second din UE pe acest SRL, din cate am inteles nu se plateste TVA, fiind o achizitie intracomunitara, este adevarat?

- in cazul in care majoritatea clientilor sunt externi, ma avantajeaza/dezavantajeaza faptul ca sunt neplatitor de TVA in Romania?
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau neplatitor petrea loredana petrea loredana La infiintare unei firme in prelucrarea lemnului, cum e mai bine platitoare de tva sau neplatitoare? (vezi toată discuția)
Platitor tva intracomunitar sau permanent??? albucristian albucristian Am infiintat o firma de consultanta in Romania care va presta servicii de consultanta in inginerie in locatille cerute de client. Clientul este o firma ... (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)