avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj -cote de participare la bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj -cote de participare la bunuri comune

Buna dimineata,

Daca salariul sotului a fost intotdeauna pe durata casatoriei de 10 ori cat salariul sotiei, cat estimati ca ar putea fi in cel mai defavorabil caz pentru el, cotele de participare stabilite de catre instanta?
Vor fi cele din jurisprudenta comunista, 50% cu 50%?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 13 Februarie 2013
Depinde cat solicita. Instanta nu-i poate acorda mai mult decat a acerut.

in principiu se prezuma ca sotii au contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune, insa daca unul dintre soti dovedeste o contributie superioara si cota parte ce-i revine din bunurile comune va fi mai mare.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam faptul ca si munca in gospodarie ori pentru cresterea copiilor reprezinta contributie la cheltuielile casatoriei si la dobandirea bunurilor comune.
Intai cereti o cota mai mare , apoi probati ca ati contribuit intr-adevar mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit ... Rysi Rysi Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit de nevoi personale.Ratele bancare au fost achitate integral de mine cu oprire lunară din salariu ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)