avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare licenta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare licenta

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti cum procedez din punct de vedere contabil si fiscal cu o licenta achizitionata pentru un soft de contabilitate, astfel pe factura de achizitie am licenta pe de o parte, si pe de alta parte abonamentul pe 1 an la actualizari.
Abonamentul se inregistreaza in 471 si lunar se trece pe cheltuieli suma aferenta?
Cu licenta cum se procedeaza? Am citit ca daca este pe durata nedeterminata, nu se considera activ amortizabil. Ce inseamna asta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 11:32, 13 Februarie 2013
Licenta pentru programul de contabilitate va fi inregistrata in contul 208 si se va amortiza in termen de 3 ani.
Chiar daca este achizitionata pentru o perioada nedeterminata, este amortizabila, pentru ca si daca nu se uzeaza fizic, se depreciaza moral. (Amortizarea se calculeaza datorita deprecierii, iar deprecierea include: depreciere fizica si depreciere morala)
Iar abonamentul, da, il puteti inregistra in 471, si pe cheltuiala (628) puteti sa distribuiti proportional suma si trimestrial, nu e necesar neaparat lunar. Abonamentul nu va fi inclus in valoare softului, intrucat acesta nu creste valoarea, ci ajuta la mentinerea unor paramentri pe durata functionarii.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare program contabilitate iirina_19 iirina_19 Am achizitionat un program de contabilitate in valoare de 192 lei cu contract pe 1 an de zile, pentru PFA. Il voi inregistra ca imobilizare necorporala si ... (vezi toată discuția)
Inreg contabile iclaudia19 iclaudia19 buna seara, cum inregistrez achizitionarea unui calculator cu valoare de 2000lei , o licenta xp 500lei si un program de contabilitate de 3000 lei? este ... (vezi toată discuția)
Imobilizari necorporale mari.a mari.a Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am inregistrat licentele pentru windows - imobilizari necorporale - pe ct. 205, programele de ... (vezi toată discuția)