avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitionare program contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitionare program contabilitate

Am achizitionat un program de contabilitate in valoare de 192 lei cu contract pe 1 an de zile, pentru PFA. Il voi inregistra ca imobilizare necorporala si cheltuiala nedeductibila, iar incepand cu luna urmatoare voi calcula amortizare lunara _16 lei_ timp de un an cat este valabil contractul si va reprezenta cheltuiala deductibila. Este corect asa sau il pot trece direct pe cheltuiala deductibila avand in vedere ca softul este gratuit, iar eu urmeaza sa platesc actualizarile acestuia? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
iirina_19, utilizator
In primul rand, la PFA se tine contabilitate in partida simpla, deci nu avem treaba cu venituri si cheltuieli.
In cazul tau treci in RJIP, lunar, platile respective (doar daca acele plati sunt pentru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui autoturism pe un pfa cu credit bancar stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Intentionez sa accesez un credit pentru achizitionarea unui autoturism. Am un PFA pe norma de venit unde tin eu contabilitatea in partida simpla ... (vezi toată discuția)
Inregistrare soft cateldestept cateldestept La expirarea contractului de leasing operational am primit gratuit dreptul de folosinta (licenta) asupra unui program soft. Cum inregistrez in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)