avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitionarea unui autoturism pe un PFA cu credit ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitionarea unui autoturism pe un PFA cu credit bancar

Buna ziua,

Intentionez sa accesez un credit pentru achizitionarea unui autoturism. Am un PFA pe norma de venit unde tin eu contabilitatea in partida simpla prin RJIP, Jurnalul de Cumparari, Jurnalul de Vanzari, Reg. Evidenta Fiscala si Reg. Inventar.

Imi puteti spune va rog care sunt pasii ce documente si inregistrari trebuie facute (si unde) atunci cand se face achizitia? De asemenea, ce inregistrari (si documente daca exista) trebuie facute atunci cand se plateste rata lunara?

As apela la o contabila daca as trece in sistem real ca sa deduc cheltuieli dar momentan nu sunt interesat de deduceri asa ca incerc sa imi tin singur contabilitatea in continuare.

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:26, 27 Septembrie 2020
Nu se schimba cu nimic contabilitatea.

Bineinteles, trebuie daclarata masina la SPFL si platit impozitul corespunzator, dar asta o faceti ca nu o puteti inmatricula.
Buna ziua,

Deci inregistrez pur si simplu ca orice alta cheltuiala/incasare?
Nu se faca fisa de mijloc fix si inventariere pentru autoturism? (Nu am facut niciodata aceste 2 lucruri, de aceea intreb)
In RJIP treceti intreaga suma platita, dar este deductibila numai cheltuiala cu amortizarea. Pentru aceasta, asa cum ati spus veti face o fisa a mijlocului fix.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva andreea_catalina andreea_catalina 1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)