avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si intabulare pt. o constructie efectuata in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si intabulare pt. o constructie efectuata in 2008

Buna ziua,

As dori sa cumpar un teren pe care s-a construit in 2008 un imobil p+1+pod, acesta este la stadiul de "rosu". Proprietarul nu detine cadastru si intabulare si este plecat din tara, se pot efectua aceste demersuri acum si cu ce costuri apoximativ, le pot face eu sau este obligatia strica a proprietarului pt. a putea vinde?
In localitatea respectiva se elibereaza aut. de construire pt. terenuri cu deschidere minim 12 m, iar terenul are numai 10 m deschidere.
Se merita o astfel de investitie sau sunt prea multe lipsuri in ecuatie si ar trebui sa ma reorientez?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:59, 13 Februarie 2013
O casa daca nu are acte de proprietate nu poate fi intabulata. Proprietarul va va pretinde bani pentru ea, dar in actul de vanzare cumparare nu va aparea ca ati cumparat o casa !!!!
Este obligatia proprietarului sa isi faca documentatie cadastrala in vederea vanzarii.
Mai bine cautati o alta proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie fara autorizatie Anca Ioana Dumitrescu Anca Ioana Dumitrescu Buna ziua ! Intentionez sa achizitionez o proprietate imobiliara compusa din teren + constructie (casa) neintabulata. As dori sa stiu care sunt demersurile ce ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Cand se intabuleaza casa aflata in constructie InaBucur InaBucur Buna ziua Am casa in constructie, deocamdata suntem la faza de rosu. Cand trebuie intabulata, dupa ce e gata acoperisul/dupa ce se pun ferestrele si ... (vezi toată discuția)