avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fuziune intre doua firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fuziune intre doua firme

Buna ziua stimate doamne si stimati domni
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii privind fuziunea intre doua firme.
Mai exact am doua firme, in una sunt unic asociat si in cealalta sunt asociat cu sotia, la ambele sunt administrator. Intentia mea este sa le fuzionez prin absorbtie astfel, firma cu vechime mai mare sa o preia pe cea mai noua dar denumirea sa se pastreze cea de la firma infiintata mai recent. Va rog sa-mi spuneti cine se poate ocupa de acest lucru si care sunt pasii ce trebuiesc urmati.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: victor.tudor , utilizator 18:26, 13 Februarie 2013
Buna ziua,

Veti avea nevoie cu siguranta de ajutorul unui contabil, si optional (dar preferabil) de ajutorul unui avocat ori a unei firme specializata pe consultanta, pentru redactarea si depunerea actelor.

Gasiti aici Ghidul Registrului Comertului pt fuziune [ link extern ]

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Buna seara
Multumesc pt raspunsul dvs. Apropo de contabil, ce ar trebui sa faca acesta in vederea acestei fuziuni? Va intreb fiindca m-am consultat cu contabila si cu toate ca este destul de pregatita acest lucru o depaseste, mai exact nu a mai facut asta pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie silvia stanescu silvia stanescu am 2 firme srl.doresc ca o firma sa fie absorbita de cealalta.Cat dureaza? doresc sa cunosc firme specializate in efectuarea absorbtiei si preturi=taxe la ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie a 2 srl-uri sorinv sorinv 2 SRL-uri hotarasc sa fuzioneze prin absorbtie, cele 2 firme avand obiecte de activitate comune. Firma absorbita nu are mijloace fixe ci doar personal, nu are ... (vezi toată discuția)
Fuziune gablivia gablivia sunt 2 firme cu acelasi administrator, din care 1 are mijloace fixe si cu cifra de afaceri mai mica , iar cealalta nu are datorii si se doreste a se lucra pe ... (vezi toată discuția)