avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare cu tva 19% sau 24% a despagubirilor si ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare cu tva 19% sau 24% a despagubirilor si ratelor restante unui contract de leasing reziliat


Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in legatura cu un contract de leasing (reziliat). La sfarsitul contractului de leasing se calculeaza de catre firma de leasing despagubiri conform contractului si rate restante neachitate pana la data predarii bunului.
-rezilierea contractului a avut loc in luna nov.2009,
-bunul s-a predat in luna apr.2010,
-despaguburile sunt formate din cateva rate restante+val.reziduala a bunului
Firma de leasing executa silit utilizatorul prin executor in martie 2010, iar utilizatorul contesta executarea silita, iar dosarul ajunge la Judecatorie in aug.2011.
Acum, la sumele ce vor fi calculate, si anume :
-despagubiri conform contractului si
-ratele aferente perioadei dintre rezilierea contractului de leasing si data predarii autoturismului , ce cota de tva se va aplica?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)
Somatie executare leasing auto Savagabi Savagabi In septembrie 2008,am achizitonat prin leasing auto un autoturism logan.Pana in luna mai 2009 am achitat toate ratele la zi ,dar din cauza situatiei economice ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui contract de lesing auto nicolau viorel nicolau viorel La data de 28.02.2008 am incheiat cu o firma de leasing un contract pentru achizitionarea unui autoturism, cu avans 30% si fara rata reziduala, pt. o perioada ... (vezi toată discuția)