avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie DNA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie DNA

Buna ziua!
Citatia(comunicarea) de la D.N.A. se face doar scris sau si telefonic?
Daca ma puteti ajuta cu o baza legala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:42, 13 Februarie 2013
Cod Proc. Pen., CAP. II
CITAREA, COMUNICAREA ACTELOR PROCEDURALE, MANDATUL DE ADUCERE

Modul de citare
ART. 175
Chemarea unei persoane in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecata se face prin citatie scrisa. Citarea se poate face si prin nota telefonica sau telegrafica.
Citatiile se inmineaza de agenti anume insarcinati cu indeplinirea acestei atributii sau prin mijlocirea serviciului postal.
In caz de urgenta citarea se face telefonic.
Daca nu va prezentati se emite mandat de aducere si va aduce politia chiar in ziua in care nu v-ati prezentat la audiere daca se grabesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala- citare prin telefon? ceciliaolar ceciliaolar am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Chemare la politie. modalitati de citare . loredana9696 loredana9696 cum poate fi chemata o persoana la politie?prin telefon? NU ESTE VORBA DE O PROBLEMA PENALA.SE PARE CA ESTE VORBA DESPRE O JIGNIRE. (vezi toată discuția)
Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)