avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aport administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aport administrator

Buna ziua ,sunt administrator la o societate si as vrea sa stiu daca as putea sa renunt la aportul social pe care firma mi=l datoreaza , iar firma sa renunte la un spatiu pentru a=si achita datoria fata de mine adica sa facem o compensare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:54, 13 Februarie 2013
Va referiti la aportul la capitalul social? Cel pe care l-ati avut in momentul infiintarii firmei?

Daca da, capitalul social nu se "compenseaza" cu nimic. In momentul in care ati constituit societatea, banii pe care i-ati depus pentru constituire nu va mai apartin, ci apartin societatii.

Suma subscrisa si varsata pentru constituirea lui ( a capitalului) poate fi folosita pentru nevoile curente ale firmei, in scopul desfasurarii activitatii conform obiectului de activitate.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
nu la capitalul social ,eu am ajutat firma cu bani pt aprovizionare marfa
Daca sunteti inregistrat in scopuri de TVA, iesirea din gestiune a cladirii ar trebui sa implice colectare de TVA.

Cea mai corecta varianta este vanzare-cumparare spatiu de catre firma, cu colectare TVA si suma care se presupune ca ar trebui incasata din vanzare, sa stinga datoria catre dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social sau cont bancar? mirela07 mirela07 V a rog sa-mi da-ti un sfat.Am o nelamurire care pentru unele persoane ar putea fi floare la ureche, dar pentru mine (fara experienta) e un mister.La ... (vezi toată discuția)
Srl-majorare capital social. in ce termen? adela05 adela05 La un SRL, hotararea prin care se face majorare de capital social, trebuie sa fie o hotarare a adunarii generale sau extraordinare? De asemenea, tot la ... (vezi toată discuția)
Aport capital social mikitud mikitud buna ziua pt.un SRL ,cu 2 asociati in parti egale, in ce conditii se face aportul la capitalul social. as dori un raspuns detaliat. multumesc. (vezi toată discuția)