avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... insarcinata, angajata in doua locuri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

insarcinata, angajata in doua locuri

Buna!
As avea o intrebare!

In cazul in care sunt insarcinata in 2 luni, fiind angajata in doua locuri de munca ( 8 ore la locul de munca "principal"-de cativa ani, iar la cel de-al doilea loc de munca sunt angajata cu 4 ore, doar de 4 luni de zile) cum beneficiez de indemnizatia de cresterea copilului? Acuma am inteles ca s-au schimbat multe.
Indemnizatia va fi 85 % din totalul veniturilor (din ambele locuri de munca)??

Ajunge ca lucrez la al doilea loc de munca doar de 4 luni de zile, pentru a beneficia si de veniturile acestea "secundare"?
Pentru ca in lege scrie de persoana care a avut venituri in ultimele 12 luni, dar nu scrie nimic de perioada care trebuie sa o ai lucrata in cazul in care esti angajata in doua locuri.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 19:43, 13 Februarie 2013
Atat timp cat este indeplinita conditia privind stagiul de cotizare de 1 an, la calculul indemnizatiei sunt luate in calcul veniturile de la ambele locuri de munca, chiar daca la unul din ele aveti doar 4 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
mirela_durnea a scris:

Atat timp cat este indeplinita conditia privind stagiul de cotizare de 1 an, ...

Nu este aceasta conditia de a se beneficia de indemnizatia pentru CCC ... art.2 alin.1 din OUG nr.111/2010 nu se refera la stagiu de cotizare , ci la venituri supuse impozitului pe venit ...

Da, asa este, m-am exprimat gresit.
@d_i_l
Se cumuleaza veniturile de la ambele locuri de munca, chiar daca ati lucrat 12 luni (sau mai mult) doar la un singur angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? Christyne Christyne Am si eu o intrebare in Codul Muncii scrie ca pot beneficia de somaj toti cei care au un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24, ideea e ca eu in ... (vezi toată discuția)
Prenatal neli23 neli23 buna ziua ,as dori sa stiu cum se calculeaza anii de munca pentru crestere a copilului,se calculeaza anii de munca totali sau vechimea in campul muncii ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor somaj bogdan_musat bogdan_musat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate acorda ajutor de somaj pentru o persoana angajata din data de 12.04.2012 cu 2h/zi ... (vezi toată discuția)