avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

cum se procedeaza ca o mostenire sa fie dezbatuta de urmasi numai dupa decesul ambilor soti ?
Cel mai recent răspuns: calexe , utilizator 20:07, 18 Februarie 2013
Simplu, asteptati sa decedeze amandoi !!!!!
Dar daca ultimul decedeaza dupa mai mult de 2 ani de la decesul primului veti plati impozit pentru prima succesiune.
Nu e chiar atat de simplu, nu puteti obliga pe cei interesati sa astepte sa decedeze si celalalt sot.
Sotul supravietuitor are drept de abitatie pana la un eventual partaj.
poate nu sa inteles ,& sot sotie .o locunta ,copii majori . dupa decesul unuia din soti, copii vor sa vanda partea lor, sot ramas nu poate sa despagubeasca ,vinde si cumpara un cort ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune razvan_popescu razvan_popescu Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune miaaleja miaaleja buna ziua,puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator:intr-o familie cu 2 copii majori,parintii detin un teren si doua imobile,apoi decedeaza unul ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire law_teona@yahoo.com law_teona@yahoo.com Buna!Ma numesc D. Ioana,si as avea o speta de rezolvat.A proprietarul unui apartament impreuna cu sotia B,decedeaza.A si B au 2 copii din casatorie.Care vor fi ... (vezi toată discuția)