avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, retinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, retinere minor

eu am un baiat de 3 ani si sunt divortat. prin instanta s-a hotarat programul de vizita avand in vedere ca fosta sotie nu m-a lasat sa-mi vad copilul de prea multe ori, iar acele putine dati s-au conclus cu scandal din partea ei si a fostilor socrii. Fosta sotie nu este in tara, copilul ramanand in custodia bunicii. Vroiam numai sa intreb care ar fi riscurile daca eu, cand iau copilul la mine, il tin pana la intoarcerea mamei sale in tara?baiatul nu este inca la gradinita. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:06, 14 Februarie 2013
Puteti sa-l tineti la dvs pana vine mama, dar mama poate sa vina imediat ce e instiintata si sa faca plangere penala pe art 307 cp.
Ar trebui sa cereti in instanta ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun de ambii parintii ( daca nu aveti o hot sub noul cod civil) si domiciliul copilului sa fie la dvs daca mama nu poate sta cu el.

plus ca, daca ar face plangere penala, mi s-ar putea lua dreptul de a mai avea copilul la mine sau de a-l mai vedea pana nu implineste o anumita varsta, banuiesc. nu?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
manuelbr, utilizator
Nu este indicat sa procedati cum ganditi decat daca va veti consulta cu un avocat in toate detaliile.
Situatia este oarecum confuza si depinde de mai multe lucruri.
Retinerea copilului cu voia lui va obliga la deschiderea unui proces de indata...
Cati ani are copilul, ce scrie in hotarare, ce ati stabilit cu mama? Sunt multi de daca.
Oricum, nu inseamna ca daca mama face plangere dv. veti avea interdictie de a vedea copilul.
Trebuie sa discutati cu un penalist mai degraba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti cu privire la orele de vizita ion33 ion33 :( Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la orele de vizita a unui minor de doi ani si jumatate. mama copilului (fosta sotie) ... (vezi toată discuția)
Incalcarea hotararii judecatoresti stefi_gv stefi_gv Buna seara In urma divortului am obtinut o hotarare definitiva in care este stipulat ca pot vede copilul, ramas la mama lui, in 1 si a 3-a sambata din luna si ... (vezi toată discuția)
Incalcare hotarire judecatoreasca prepelita mariana prepelita mariana fostul sot a dus copilul la mama lui la tara cu acordul meu si acum nu mai vrea sa mi-l aduca am hotarire definitiva si irev pt minor ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)