avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incalcare hotarire judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incalcare hotarire judecatoreasca

fostul sot a dus copilul la mama lui la tara cu acordul meu si acum nu mai vrea sa mi-l aduca am hotarire definitiva si irev pt minor ce trebuie sa fac unde sa ma adresez copilul are 15 ani? nu am mentionat ca a fost la mine copilulpina acum o sapt dar a vrut si el sa mearga la bunici si uite unde s-a ajuns
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
prepelita mariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepelita mariana , utilizator 17:25, 14 Septembrie 2012
Incercati sa contactati bunicii, amenintati-i ca le faceti plangere penala, poate cedeaza.
Ati vorbit cu copilul, el ce zice? E destul de mare, ati putea face un drum sa-l luati de la bunici, mai ales ca luni incepe scoala.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
da i-am amenintat dar acum baiatul imi zice ca nu mai vrea la mine vrea la tatal lui nu stiu ce sa fac ajutati-ma macar cu un sfat va dati seama am primit un telefon ca a plecat de la tara cu fosta cumnata care e bolnava psihic si conduce 400 de km vine de la sibiu ei chiar fac ce vor viata copilului e in pericol sau asa consider eu sa nu mai vorbesc ca a luat-o si pe surioara luio cu el care are 4 anisori fetita e din a doua casnicie
Formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al.1 c.pen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Plangerea se depune la politie sau la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Probe: martori, inscrisuri .
Art. 307
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
.........................................
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


va multumesc d-na avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil luat de mama. Imparatul Imparatul Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit ... (vezi toată discuția)
Vizita minor anditaru anditaru In afara plangerilor penale ce altceva as mai putea sa fac pt.a o lamuri pe mama copilului sa respecte hot.jud.In primul weekend al lunii s-a stabilit prin ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)