fostul sot a dus copilul la mama lui la tara cu acordul meu si acum nu mai vrea sa mi-l aduca am hotarire definitiva si irev pt minor ce trebuie sa fac unde sa ma adresez copilul are 15 ani? nu am mentionat ca a fost la mine copilulpina acum o sapt dar a vrut si el sa mearga la bunici si uite unde s-a ajuns
Incercati sa contactati bunicii, amenintati-i ca le faceti plangere penala, poate cedeaza.
Ati vorbit cu copilul, el ce zice? E destul de mare, ati putea face un drum sa-l luati de la bunici, mai ales ca luni incepe scoala.
da i-am amenintat dar acum baiatul imi zice ca nu mai vrea la mine vrea la tatal lui nu stiu ce sa fac ajutati-ma macar cu un sfat va dati seama am primit un telefon ca a plecat de la tara cu fosta cumnata care e bolnava psihic si conduce 400 de km vine de la sibiu ei chiar fac ce vor viata copilului e in pericol sau asa consider eu sa nu mai vorbesc ca a luat-o si pe surioara luio cu el care are 4 anisori fetita e din a doua casnicie
Formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 307 al.1 c.pen.- nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Plangerea se depune la politie sau la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Probe: martori, inscrisuri .
Art. 307
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
.........................................
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Vizita minor
anditaru
In afara plangerilor penale ce altceva as mai putea sa fac pt.a o lamuri pe mama copilului sa respecte hot.jud.In primul weekend al lunii s-a stabilit prin ... (vezi toată discuția)