avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incalcarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incalcarea hotararii judecatoresti

Buna seara
In urma divortului am obtinut o hotarare definitiva in care este stipulat ca pot vede copilul, ramas la mama lui, in 1 si a 3-a sambata din luna si doaua saptamani in concediul meu de vara.
In data de 14 august mi-am luat legal 3 saptamani din concediul de odihna, data in care am luat legatura cu fosta mea sotie si mi-a incredintat copilul pentru 2 saptamani, conform hotararii judecatoresti.
Apoi a inceput sa sune ca vrea sa ii duc copilul inapoi.
Dupa 6 zile, m-am trezit in fata blocului cu fostii socrii, care mi-au smuls copilul din brate, au chemat-o telefonic pe fosta mea sotie si au plecat cu copilul.
Am facut apel la 112 si mi s-a inregistrat plangerea.
Cum pot rezolva aceasta problema sa imi pot lua copilul conform hotararii judecatoresti ?
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 12:42, 5 Septembrie 2010
daca nu va lasa sa vedeti copilul la programul hotarat de instanta puteti sa-i faceti plangere penala pt. nerespectarea masurilor de incredintare a minorului pe care sa o dovediti cu martori.
sa ii faceti plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti.
pe articolul 307?
Art.307 al.2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Textul prvede ca se pedepseste cu inchisoare de la 1luna-3 luni sau amenda fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotararea judecatoreasca spre crestere si educare, de impiedica in mod repetat pe oricare din parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de organul competent.
Plangerea se adreseaza politiei sau parchetului caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, in termen de 60 de zile de de la data respectiva si se probeaza cu 2 martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt lasat sa vad minorii dupa programul stabilit de instanta ciciilo ciciilo Buna ziua. La divort fosta mea sotie a fost deacord cu programul de vizita stabilit de instanta. Eu m-am recasatorit intre timp si acum si-a schimbat opinia si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotatare judecatoresca adriananiculescu adriananiculescu Acum 2 ani m-am despartit de sotia mea si am hotarat de comun acord si programul de vizitare a copilului. Am stabilit ca alternativ sa-si petreaca vacantele de ... (vezi toată discuția)
Copil luat de mama. Imparatul Imparatul Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit ... (vezi toată discuția)