avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... plata eronata catre o societate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

plata eronata catre o societate

In anul 2011 o societate(1) a primit o suma ce trebuia sa intre in contul altei societati(2) de la care avem factura emisa,dar dintr-o eroare pe ordinul de plata a fost trecut CUI-ul si contul in banca altei societatii(1) .
In anul 2012 in urma punctajului cu sociatatea(2) am verificat si am luat legatura telefonic cu societate(1).Societatea(1) a recunoscut suma primita dar imi comunica ca nu are suma sa mi-o returneze.
Ce pasi legali pot urma sa pot pentru recupara suma si ulterior sa imi pot achita datoria catre societatea(2).
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 20:25, 13 Februarie 2013
Obtineti un extras de cont de confirmare debit de la societatea care a primit banii necuveniti, semnat si stampilat de catre aceasta.Purtati o corespondenta scrisa cu respectiva societate, corespondenta pe care s-o puteti prezenta alaturi de extrasul de cont oficiului juridic.Acesta va intocmi dosarul de deschidere a unei actiuni in instanta.S-ar putea ca procedurile initiate de jurist si transmiterea catre firma a intentiilor dvs sa fie suficient pentru recuperarea banilor.In caz contrar procesul deschis isi va urma cursul.Oricum,societatea nu avea dreptul sa foloseasca banii necuveniti ci trebuia sa-i restituie imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Plată cont iban eronat, încasare necuvenită Whybal Whybal Plată cont IBAN eronat, încasare necuvenită Am cumpărat un produs iar ulterior l-am returnat. In momentul în care am dat IBAN-ul , nu știu cum de am ... (vezi toată discuția)
Cum returnezi sume primite in plus , conf art 272 Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Cum se pot returna sumele primite dintr-o eroare a intocmirii documentelor de plata ale angajatorului? Intelegerea amiabila nu trebuie dovedita cu inscrisuri ? ... (vezi toată discuția)