avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Tatal meu a murit intr-un accident rutier acum 4 luni,ca mostenitori am ramas eu mama si sora mea.Intrucat noi 3 ne intelegem nu dormim sa dezbatem taxa de succesiune,are importanta acest lucru.Ce ma sfatuiti sa fac,momentan pentru noi nu asta este prioritatea .Daca am face in primele 6 luni care ar fi avantajele pentru familia mea ?Cum ne sfatuiti sa procedam?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:32, 13 Februarie 2013
( nu dezbateti taxa, ci succesiunea)
In termen de 1 an de la deces ar trebui sa va exprimati optiunea in legatura cu mostenirea, sa dati o declaratie la notar cum ca acceptati sau nu, mostenirea.
Daca dezbateti succesiunea si terminati procedura in timp de 2 ani de la deces , nu platiti impozit pe mostenire de 1 %, asta ar fi singurul avantaj.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Sfatul este sa dezbateti succesiunea! Mai devreme sau mai tarziu nu va puteti valorifica drepturile ce decurg din mostenire fara dezbaterea ei. In plus dupa ce s au scurs doi ani de la deces se mai plateste impozit la stat de 1% calculat pe valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si dezbaterea mostenirii katy-elena katy-elena pe 31 ianuarie 2013 a murit bunica parentala, mostenitori sunt eu si sora-mea, tatal nostru a murit in 1997 si era singur la parinti. ce ar trebui sa facem? ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Succesiune - taxe Anne Maria Anne Maria Ce taxe se plătesc în 2018 dacă succesiunea se face în termen de 6 luni de la deces? (vezi toată discuția)