avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Detin functia de director al unui Camin pentru persoane varstnice ,unitate a consiliului local ,ordonator tertiar de credite .Primarul mi-a desfacut contractul de munca in urma unui control dirijat peste care trec ca nu are importanta .
Dispozitia incalca art 252 din codul muncii art a,b,f.Contest la tribunal unde cer si despagubiri morale ,castig fara drept de apel din primul termen nu mi se dau despagubiri morale ca in Romania ,.Intrebare ,pot face recurs doar pe o parte din sentinta ?Stiti vreun caz asemanator in care angajatul a pierdut ?Va rog raspunsuri de profesionisti.Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 14 Februarie 2013
Puteti face recurs pentru partea din solutia instantei de fond care v-a nemultumit ... Non reformatio in pejus este un principiu juridic care afirmă faptul că unei persoane nu i se poate agrava situația în propria cale de atac. Cu alte cuvinte, unei persoane care declară apel sau recurs nu i se poate crea o situație mai grea prin acceptarea acestei căi de atac.

Din coroborarea dispoz. art. 315 alin. ultim cu cele ale art. 296 C.pr.civ. rezulta ca recurentului nu i se poate crea în propria cale de atac o situatie mai grea decât aceea din hotarârea atacata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

se poate inrãutãþi situaþia in recurs adelina mihut adelina mihut Daca fac recurs, la o hotarere prin care mi s-a admis doar in parte o actiune in contencios administrativ, mi se poate inrăutăţi situaţia? (sa mi se ... (vezi toată discuția)
Apel Martonze Martonze Am o sentinta favorabila la fond. Sentinta este apelata de partea adversa. Daca depun si eu apel , instanta nu poate da o sentinta mai dezavantajoasa pentru ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)