avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariilor

In perioada iulie august am lucrat pentru o firma care nu mi-a transmis contractul de munca si nici nu m-a platit salariile, dar contractul a fost inregistrat la ITM de unde am primit raspuns ca nu exista dovada platii salariilor catre mine si mi sa sugerat sa ma adresez in stantei de judecata, cum procedez in acest caz?exista un model de solicitare sau ceva de genul acesta?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 14 Februarie 2013
va trebui sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata
Formulati o cerere d chemare in judecata prin care solicitati instantei de judecata obligarea angajatorului la plata :
- salariilor aferente perioadei ----- , actualizate
- contributiilor datorate bugetului de stat si aferente salariului respectiv

Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal ca perioada de proba sa nu se plateasca? andreea005 andreea005 Buna ziua! Am si eu o mica nelamurire. Pe data de 18 iulie am sustinut un interviu la o companie, in urma caruia trebuia sa incep din urmatoarea zi, perioada ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit adriancozma25 adriancozma25 Imi cer scuze pentru ca imi repet intrebarile, dar treburile au evoluat intr-un mod neplacut intre mine si angajator. Situatia este urmatoarea : Am lucrat ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a dat salarii timp de 6 luni viu viu Buna ziua, Nu am primit salariul aferent a 6 luni lucrate. Firma are sediul social in Bucuresti, punctul de lucru in Targoviste, eu apartin cu domiciliul ... (vezi toată discuția)