avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tata decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tata decedat

Sintem 3 frati tata a decedat mama traieste cit i se cuvine mamei si cit copiilot la succesiune .?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:44, 15 Februarie 2013
din ce intra in masa succesorala, mama mosteneste 1/4, iar copiii impart egal 3/4
Din bunurile defunctului care compun masa succesorala , Sotia supravietuitoare ia 1/4 iar copii impreuna 3/4, adica fiecare din mostenitori cota de 1/4.... :)
Casa este bun comun mama si tata, la succesiune e corect mama are egal cu cei trei copii dupa evaluare imobil .
masa succesorala se compune din 1/2 , restul de 1/2 apartine sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Ma intereseaza astazi ce prevede legea in urmatoarea speta: Tatal meu este decedat. Mama traieste. Noi suntem 3 frati. Mama si cu tatal nostru au ... (vezi toată discuția)