avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosarul personal al salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosarul personal al salariatului

Spuneti-mi, va rog, in cele se prevede ce trebuie sa contina dosarul personal al salariatului?
Tot gasesc pe net ca dosarul trebuie sa contina una alta, dar ma intereseaza sa stiu exact legea care reglementeaza acest aspect.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 14 Februarie 2013
Studiati dispozitiile HG 500/2011, legea REVISAL/2011
Daca va intereseaza ce cauta domnii de la ITM la control, va informez eu:
1.Contractul de munca, cu semnatura salariatului si cu specificatia:"am primit 1 exemplar" cu data si semnatura
2. Fisa postului(cu semnatura de primire a unui exemplar de catre angajat)
3. Fisa de aptitudine (anuala)
4.Fisa de evaluare periodica(anual)
5. Neaparat cererea de plecare in concediu a angajatului care trebuie sa corespunda cu pontajul(pt. perioada ceruta de inspectori)
-mai cer si adeverinta de la medicul de familie cum ca persoana este apta de munca, datata cu cel putin o zi inaintea intocmirii contractului
- acte personale, insemnand copii de pe CI, acte de studii
@ doru6

Fiecare angajator este obligat sa infiinteze si sa gestioneze un registru general de evidenta a salariatilor (REVISAL). Obligativitatea infiintarii REVISAL este dublata si de obligativitatea fiecarui angajator de a intocmi si gestiona un dosar personal pentru fiecare dintre salariatii sai, de a il pastra in bune conditii la sediu, precum si de a il prezenta inspectorilor de munca.

Ce contine acest dosar in detaliu gasiti aici :
www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm mobilatrend mobilatrend Cum trebuie arhivat dosarul salariatului conform legii si ce trebuie sa contina( am auzit ca sant amenzi si daca nu lai arhivat corect!?)? (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti daniel_remus daniel_remus Buna ziua.Am lucrat la un minister dupa care angajatorul m-a dat afara .A urmat un proces pe care l-am castigat, am apelat la un executor care a recuparat ... (vezi toată discuția)
Firma noua s.r.l-d ContSters228395 ContSters228395 Am constituit o firma pe data de 21.06.2013(data cand a fost emis cert de inregistrare).SRL -D Va rog sa mi spuneti ce acte sunt nevoit sa intocmesc ... (vezi toată discuția)