avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament catre o firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament catre o firma

Buna seara. Problema mea o pot rezuma astfel: Am inchiriat in luna iulie apartamentul pe care il detin catre o firma nou infiintata care isi cauta un sediu social. Toate bune si frumoase pana la inceputul acestei luni cand m-au anuntat ca vor sa plece, pentru ca nu au reusit sa dea drumul la firma asa cum isi doreau. Printre altele "au omis' sa plateasca intretinerea pe ultimele doua luni, iar in contul lor mi-au indicat sa folosesc garantia. Problema mea intervine de aici incolo (daca punem la socoteala ca niste datorii nu ar deveni o problema in sine) si anume....as dori sa-i scot de la administratie, dar mi-e teama ca imi vor cere si anumite acte ce ii vizeaza pe cei implicati in firma, ori acestia locuiesc in Bulgaria si eu nu stiu de unde sa ii iau si in al doilea rand nu mi-as mai dori ca firma lor sa mai functioneze pe adresa mea, iar eu nu cunosc eventualii pasi pe care ar trebui sa-i urmez
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 08:28, 14 Februarie 2013
Nu aveti de ce sa va faceti probleme privitor la pretentiile asociatiei fata de chiriasul dvs,
deoarece acordul de asociere este incheiat intre dvs si asociatia de proprietari
Eventuale debite inregistrate in perioada locatiunii,va vor fi imputate dvs ca si proprietar de drept al apartamentului
Nu m-am facut inteles. Nu stiu ce presupune scoaterea de la administratia financiara a unui chirias cu care nu am o reziliere de comun acord si nu am habar daca voi putea sa mai dau de el vreodata, el stand in Bulgaria. De asemenea nu stiu, in cazul fericit in care i-am scos de la administratie, daca este suficient ca aceasta firma sa nu mai functioneze pe sediul social aflat pe adresa apartamentului meu. Si daca nu este suficient care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez. Specific inca o data ca nu cred ca voi avea niciun fel de sprijin venit din partea lui
raciudaniel a scris:

.as dori sa-i scot de la administratie,

Din exprimarea dvs reiese interesul pentru scoaterea de la calculul cotelor de intretinere de la administratia imobilului in care este situat spatiul cu destinatia de locuit pe care ati inteles sa il inchiriati firmei
La DGFP nu este necesar sa avansati date ale locatarului,obligatiile revenind exclusiv dvs ca si proprietar al spatiului si platitor de impozit aferent contract locatiune
In conditiile in care contractul de locatiune a fost reziliat.,eventuale alte aspecte strict legate de firma pe dvs nu va afecteaza deoarece nu ati detinut strict contract de locatiune fara alte obligatii
Este necesar a vedea continutul contractului, intrucat dispozitiile acesteia sunt lege pentru parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)
Sunt chirias si am inchiriat un apartament Any2012 Any2012 Am stat in chirie un an si jumatate cu un contract facut la mana,proprietarul mi-a zis ca e vizat de avocat.Am platit luna in curs si garantie.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Obligatii chirias ladyana ladyana Buna ziua, Ma intereseaza care sunt obligatiile chiriasului care lipseste din apartamentul inchiriat o perioada de o luna,din motive personale.,contractul de ... (vezi toată discuția)