avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... obligatii chirias
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

obligatii chirias

Buna ziua,
Ma intereseaza care sunt obligatiile chiriasului care lipseste din apartamentul inchiriat o perioada de o luna,din motive personale.,contractul de inchiriere fiind valabil si corespunde perioadei de inchiriere.(au plecat acasa din cauza coronavirusuluji)
Nu sunt obligati sa si achite chiria si intretinerea?
Trebuie proprietarul sa i faca reduceri?
astept un raspuns.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
ladyana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:09, 27 Martie 2020
Nu-i obligat sa-i faca nicio reducere, insa are posibilitatea de a-i face dacă este un om bun la suflet!
Eventuale negocieri se pot face doar daca sunteti înțelegător,chiriașul.vine cu un motiv justificat etc.Practic nu aveti o obligatie legală.
Subscriu celor mai sus afirmate si completez cu mentiunea ca, in cazul unui litigiu ar fi vorba despre executarea/neexecutarea contractului de locatiune in conditiile unor cauze exoneratoare de raspundere ori in ipoteza unei impreviziuni. Daca cititi contractul dvs sigur veti gasi 2-3 randuri despre acest aspect. Cat priveste strict intrebarile dvs, si fara sa cunoastem alte amanunte, raspunsul poate fi: 1 DA, 2 NU.
Atat timp cat contractul de locatiune este in derulare locatarul are obligatia sa isi achite obligatiile contractual asumate indiferent daca locuieste sau nu in spatiul inchiriat
Daca partile nu au prevazut clauza in contract ,locatarul nu are temei legal sa nu isi achite chiria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica teoria impreviziunii? carmen silva carmen silva daca intr-un contract de inchiriere s-a inscris o valoare a chiriei care ste sub pretul real al pietei in zona (contactul este incheiat acum 6 ani, iar atunci ... (vezi toată discuția)
Reparațiile în cazul contractului de închiriere și preavizul andradah andradah Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un ... (vezi toată discuția)
Buna seara! intr-un apartament unde nu locuiește nimeni, proprietarul ... Veronica B. Veronica B. Buna seara! Intr-un apartament unde nu locuiește nimeni, proprietarul tot are niste cheltuieli. Am inteles. Insa, daca apartamentul este închiriat, de ce ... (vezi toată discuția)