Buna ziua
Am primit o ieri o citatie de la judecatoria sector 6 Bucuresti cu privire la cererea unei ordonante de plata in legatura cu o factura a firmei pe care nu am platit-o numai partial, in cerera respectiva s-a cerut plata restantei penalitatile si cheltuieli de judecata. as vrea sa stiu daca platesc restanta si penalitatile pana la prima infatisare mai trebuie sa platesc cheltuieli de judecata? Firma a avut activitate doar 10 luni iunie 2011 pana in martie 2012 dupa care nu a mai avut incasari si nici activitate, am un minus mare deoarece am ramas cu foarte multa marfa nevanduta dar platita nu am bani lichizi dor marfa. ce se intampla daca nu pot plati restanta si penalitatile ?
Daca va achitati datoria, nu munai ca nu veti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata, dar ramane fara obiect cererea prin care ati fost chemata in judecata. Daca nu platiti restanta, veti putea fi obligata la plata acesteia. In privinta penalitatilor este posibil ca acestea sa nu fie admise de catre instanta, intrucat pentru stabilirea lor este necesara o metoda mai laborioasa.
In cazul in care, pana la prima zi de infatisare, veti face plata facturii, cererea creditoarei ramane fara obiect si nu mai achitati cheltuielile de judecata.
In caz contrar, daca instanta va admite cererea creditoarei, veti primi un termen de plata (maxim 30 zile) pe care, daca nu il veti respecta, veti fi executata silit.
Restanta intretinere
antonyc
Buna ziua,
As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt
Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)