avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E-mail la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E-mail la locul de munca

Buna ziua,
Am motive sa cred ca e-mail-urile care le primesc sau trimit pe adressa de la servici este controlata iar anumite mesaje sunt blocate cu buna stiinta. Nimic anormal dealtfel in cazul unor mesaje cu continut suspect(ex:spam, virus, ...), insa au fost blocate/redirectionate si anumite mesaje inofensile sau in interes de serviciu menite sa-mi discrediteze activitatea profesionala si sociala (ex: mesaje de felicitate al unor colegi de ziua lor sau mesaje in/out de la colaboratori externi).
Cum as putea, sau la ce institutie ar trebui sa apelez pentru a verifica si demonstra acest lucru?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:39, 14 Februarie 2013
Este putin probabil ca puteti reclama undeva controlul pe care angajatorul il exercita asupra calculatoarelor de serviciu, serverelor, aplicatiei de e-mail, contului de e-mail de serviciu.
Toate acestea apartin angajatorului, au acelasi regim juridic cu echipamentele, masinile, birourile si dulapurile de firma. Prin urmare angajatorul are dreptul general sa isi organizeze resursele cum considera.
Singura limita este respectarea vietii private a angajatului, in masura in care se spurapune cu viata profesionala.
Din ce descrieti dvs., nu reiese vreo incalcare a vietii dvs. private.

Cel mai bine ar fi sa va luati, in cadrul profesional, masuri de protectie in cazul in care vi se va imputa ca nu ati trimis sau nu ati raspuns la anumite e-mailuri. Adica sa fiti pregatit sa va aparati de eventuale acuzatii profesionale. Nu vad cadru legal ca dvs. sa puteti aduce acuzatii sau sa puteti cere verificari fara sa va aparati de ceva.
Nu exista nici o institutie a statului care sa verifice tehnic, la o simpla cerer a dvs., ce se inatmpla cu adresa dvs. de e-mail.
Se pot face verificari tehnice in cadrul unor litigii, in cadrul cercetarii unor infractiuni, dar si atunci destul de greu.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrictionare la e- mailul institutiei ContSters112256 ContSters112256 Intrebare ? Exista o baza legala in ceea ce priveste restrictionarea angajatilor la e - mailul institutiei. Astep un raspuns daca se poate !!! (vezi toată discuția)
Drepturile angajatorului asupra corespondentei pe mail monykkka monykkka Am si eu o intrebare: la firma mi se cere sa-mi creez un ID de yahoo specific, numai pentru firma. Am si o casuta postala \"de lucru\", folosita numai pentru ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei electronice cls cls Buna ziua. As vrea sa stiu ce lege reglementeaza corespondenta electronica. La servici ni se controleaza mail-urile primite si ni se transmit doar cele ... (vezi toată discuția)