avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

am cumparat o rulota anul trecut din italia.Am scos un rand de numere rosii.Dupa expirarea lor (1luna) am parcat rulota in curtea imobilului proprietate personala. Nu am fosr sa inscriu rulota la circa financiara.Acum doresc sa o vand si cumparatorului i se solicita fiscalul meu.Intrebarea mea este : daca am tinut rulota in curtea mea si nu pe domeniul primariei sun obligat sa platesc impozit statului?
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: DUMANA , utilizator 08:24, 15 Februarie 2013
In conformitate cu prevederile codului fiscal orice detinator de auto detine obligatia sa se inregistreze in evidentele fiscale pentru calcularea impozitelor pe bunuri
In cazul dvs este necesar inmatricularea rulotei la autoritatea fiscala responsabila ,acre ulterior in cazul in care intentionati instarinarea acestuia- va poate elibera certificatul fiscal
ynocentta a scris:

In cazul dvs este necesar inmatricularea rulotei la autoritatea fiscala responsabila ,......

O mica corectie: este vorba de inregistrarea rulotei la autoritatea fiscala competenta, nu inmatriculare - aceasta se face la serviciul de inmatriculari auto.

multumesc pentru ajutor
Da, trebuia declarata la circa financiara in termen de 30 de zile de la achizitionare, riscati amenda pentru nedepunerea declaratiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire inmatriculare masina cu numere rosii expirate Ciumpy94 Ciumpy94 Buna seara ! Doresc sa cumpar un autoturism adus din Spania in urma cu 4 ani , care a stat timp de 2 ani abandonat in fata blocului , vandut apoi mai departe ... (vezi toată discuția)
Rulota gogoserie Bulairazvan Bulairazvan Buna ziua ! Numele meu este Razvan si am nevoie de ajutorul dvs. Sunt f tentat sa ma implic intr.o mica afacere daca pot sa.i spun asa... Am o idee si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Trebuie radiata? SorinI SorinI Buna seara, Vreau sa cumpar o rulota cu acte de Olanda de la o persoana care a facut actele intre el si olandez. Rulota vreau sa o tin strict pe ... (vezi toată discuția)