avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale urgent!am nevoie de un sfat pt a evita atragerea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

urgent!am nevoie de un sfat pt a evita atragerea raspunderii solidare

am o firma careia i s a deschis procedura de insolventa de catre o firma de leasing la care am avut niste masini si care mi au fost ridicate pt neplata ratelor cu cateva luni inainte sa se termine leasing ul. la insolventa s au inscris ulterior si finantele. intrebarea mea este care ar fi pasul cel mai bun pe care trebuie sa l fac pt a nu mi se atrage raspunderea ca si administrator in conditiile in care nu am bani sa platesc . vreau sa mentionez ca nu am vandut nimic de pe firma si nu am facut nici cu rea credinta datoriile respective. o alta intrebare ar fi daca mai pot cesiona firma prin registrul comertului sau prin avocat daca s a deschis procedura de insolventa. multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:08, 16 Februarie 2009
Atragerea raspunderii se face dupa ce se incheie procedura de faliment, parerea mea este ca nu aveti de ce sa va speriati . Luati legatura cu lichidatorul si predati actele firmei. Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat. Nu mai puteti cesiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing, geo-vem geo-vem Am avut o firma care a intrat in faliment,sa incheiat procedura sa respins cererea de atragere raspundere,am avut o masina luata in leasing,am dat masina sa o ... (vezi toată discuția)
Insolventa mireacaty mireacaty Buna ziua , Am o firma intrata in insolventa din ian 2014 . Prin procedura s-a vandut bunul din firma ca sa se poata achita datoriile . Prin vanzare s-a ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale pavalutagigi pavalutagigi in mai 2008 am cesionat partile sociale ale S.R.L ,am incheiat un P.V. prin care noul adm. se angaja sa faca inreg. la O.R.C.Inregistrarea la ORC s-a facut ... (vezi toată discuția)