avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii la stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii la stat

in czaul in care sunt angajat la stat (platesc toate contributiile +impozit)cu contract de munca perioada nederminata daca mai ma angajez undeva cu alt conract de munca (part time) ce contributii trebuie sa achit ?
Cel mai recent răspuns: sorinela_br , utilizator 20:46, 20 Februarie 2013
In cazul veniturilor din salarii, indiferent de surse sau de cate contracte aveti, contributiile sunt aceleasi pentru fiecare din ele.
Singura diferenta consta in faptul ca la locul de munca de baza beneficiati de o deducere personala sau suplimentara (in functie de salariu si de persoanele aflate in intretinere) la calculul impozitului pe venit.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Daca are salariul peste 3000 de lei, nu beneficiaza de nicio deducere...
Asa este, trebuia sa fac aceasta precizare.
Buna seara.... imi cer scuze daca nu sunt in topicul potrivit....dar.... nu am gasit un subiect potrivit cu al meu, sau nu am cautat indeajuns.
Eu lucrez in invatamant, am contract individual de munca, deci mi se platesc toate contributiile catre stat. In anul 2011 timp de 3 luni am avut un proiect in scoala noastra, eu am fost formator, am avut contract cu acea firma, deci am beneficiat de niste bani lunar mai exact 1100 lei net. Am adeverinta conform careia acea firma a virat catre stat, impozitul pe profit, somaj si CAS...dar....ma pomenesc ca la finante figurez cu nu stiu ce..... mai exact la sanatate ceva cica..... Nu stiu daca m-am facut destul de inteleasa, dar,....intrebarea mea este: Eu trebuie sa platesc la sanatate ceva? Am cautat prin lege si cica in anul acela daca erai salariat nu trebuia sa mai platesti contributia de 5,5% din venituri realizate. Cum as putea sa evit acest lucru... Mai mentionez ca pe contractul meu incheiat cu acea firma care ma platea scrie "Contract de cesiune drepturi de autor". Astept un raspuns va rog, cu baza legala daca se poate si cateva lamuriri cu ce ar trebui sa fac. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venituri neimpozabile din activitati independente Marinescu_Cornel Marinescu_Cornel Legea 95/2006 ,art.257 al.2 pt.b si Ordinul 657/13.08 2007 prevad plata CASS pentru veniturile impozabile din activitati independente. Care ar fi temeiul ... (vezi toată discuția)
Calcul venituri pfa la indemnizatia cic anca55 anca55 Am venituri din pfa din iunie 2008, in ianuarie nasc. Zilele astea am eliberat adeverinta pt o colega care intra de la 1 aug 2009 in CIC, s-a interesat la ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicalã pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt angajat cu contract de muncă la stat, deci plătesc deja asigurare de sănatate. Din ce am citit pe net, înţeleg că dacă aş ... (vezi toată discuția)