avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri neimpozabile din activitati ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri neimpozabile din activitati independente

Legea 95/2006 ,art.257 al.2 pt.b si Ordinul 657/13.08 2007 prevad plata CASS
pentru veniturile impozabile din activitati independente.
Care ar fi temeiul legal pentru impunerea platii CASS pentru veniturile neimpozabile din activitati independente?
Cel mai recent răspuns: sorinela_br , utilizator 21:04, 20 Februarie 2013
Veniturile impozabile din activitati independente sunt de fapt veniturile nete anuale impozabile,care se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri,deductibile,pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.Nu sunt venituri brute(la care faceti probabil referire),deci nu se iau in calcul : aporturile in numerar ; sume primite sub forma de credite bancare ;sume primite ca despagubiri ; sume primite sub forma de sponsorizari,donatii.
Buna seara.... imi cer scuze daca nu sunt in topicul potrivit....dar.... nu am gasit un subiect potrivit cu al meu, sau nu am cautat indeajuns.
Eu lucrez in invatamant, am contract individual de munca, deci mi se platesc toate contributiile catre stat. In anul 2011 timp de 3 luni am avut un proiect in scoala noastra, eu am fost formator, am avut contract cu acea firma, deci am beneficiat de niste bani lunar mai exact 1100 lei net. Am adeverinta conform careia acea firma a virat catre stat, impozitul pe profit, somaj si CAS...dar....ma pomenesc ca la finante figurez cu nu stiu ce..... mai exact la sanatate ceva cica..... Nu stiu daca m-am facut destul de inteleasa, dar,....intrebarea mea este: Eu trebuie sa platesc la sanatate ceva? Am cautat prin lege si cica in anul acela daca erai salariat nu trebuia sa mai platesti contributia de 5,5% din venituri realizate. Cum as putea sa evit acest lucru... Mai mentionez ca pe contractul meu incheiat cu acea firma care ma platea scrie "Contract de cesiune drepturi de autor". Astept un raspuns va rog, cu baza legala daca se poate si cateva lamuriri cu ce ar trebui sa fac. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat migota migota in czaul in care sunt angajat la stat (platesc toate contributiile +impozit)cu contract de munca perioada nederminata daca mai ma angajez undeva cu alt conract ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pfa Maura Anghel Maura Anghel Buna ziua! Va rog, cine ma poate lamuri daca pe o PFA se primeste sponsorizare se plateste impozit? (vezi toată discuția)