daca am furat dintr-un magazin dar am predat marfa in valoare de 100 lei ,totusi a venit politia si m-a dus la sectie timp in care am dat o declaratie .. fiind la rpima abatere .. care ar fi sansa sa primesc doar o amenda administrativa sau se poate doar una contraventionala? :">
Prima abatere sau prima infractiune in care ati fost demascat ? Oare daca mai apar si alti reclamanti care sa semnaleze politiei furt din magazine, iar unul/unii dintre acestia mai are si vreo inregistrare video, ce ne facem ? ce-i drept sa furi dintr-un magazin ( acolo aflandu-se laolalta vanzatori, cumparatori, supraveghetori, uneori chiar si camere video) - ca doar se cam stie ca o buna parte din magazine sunt monitorizate, iti trebuie ceva indemanare dar si curaj.
Este interesant cum se pune problema - PRIMA ABATERE - se pleaca din start de la premisa ca este prima abatere si astfel nu poate interveni sanctiunea inchisorii pentru furt, ca doar de, ne-am obisnuit cu ideea ca infractorii sa fie bagati in instanta in vederea judecarii pe o usa si sa fie scosi pe cealalta ca doar nu poti sa condamni la inchisoare un personaj aflat la prima abatere si pentru ce ? un prejudiciu de 100 de lei ? care si ala a fost recuperat. NU-si pune nimeni intrebarea ca poate aceea era " o zi de munca a persoanei respective" in care iesise pe teren si avand ghinion cineva i-a intrerupt activitatea conducandu-l la sectia de politie sa dea unele declaratii........
e prima data si ultima ddata cand cand fac asa ceva , poate e mai bine ca s-a intamplat asa nu stiu ce a fost in capul meu..sunt in disperare acum.. intrebarea mea e daca totul se va solutiona printr-o amenda administrativa, iar daca aceasta apare in cazier ..sunt in disperaree