avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trimiterea recursului prin posta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Trimiterea recursului prin posta

Buna ziua!
Dupa motivarea apelului de catre instanta, atunci cand Curtea de Apel si nici avocatul nu se afla in aceeasi localitate cu tribunalul, se poate trimite de catre avocat recursul prin posta?
Daca da, cum se procedeaza?
In termen de 15 zile trebuie sa ajunga plicul (recursul) la tribunal sau avocatul poate trimite in ziua a 14 plicul si ajunge la tribunal in ziua a 17 si se ia in considerare data postei de pe plic ?
Va multumesc, anticipat!
Cu respect
Cel mai recent răspuns: ContSters280210 , utilizator 12:47, 14 Februarie 2013
Ca idee, la calculul termenului de recurs nu se ia in considerare prima si ultima zi, adica in loc de 15 zile vor fi 17 zile in care se poate declara si motiva recursul.

Daca se trimite prin posta se ia in considerare data postei, adica se poate trimite chiar si in ultima zi prin posta si recursul va fi declarat in termen.
Puteti transmite recursul si prin posta (cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire), in termenul de 15 zile prevazut de lege (termenul se calculeaza netinandu-se cont de ziua comunicarii si ultima zi). Se ia in considerare data postei, chiar daca plicul ajunge in a 17 - 20 zi. Cu stima.
Se poate transmite prin posta si se ia in considerare data de pe plic.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Bojan I.M., Mediator
Sau se poate trimite prin fax, orice instanta are fax, numarul il aflati la rubrica "contact" al instantei respective de pe portaljust.ro
Va multumesc, domnilor !
Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? bună ... oanaportar oanaportar când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? Bună ziua ! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns: - la data de 14.10.2020 am primit ... (vezi toată discuția)
Termen depunere apel Johanes1978 Johanes1978 Buna ziua, Am depus cu intarziere de o zi apelul la curtea de apel. La instanta de fond am avut adresa de corespondenta la o casa de avocatura fapt pnetru ... (vezi toată discuția)
Apel prin posta?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu pot trimite prin curier o cerere de apel avand in vedere ca procesul s-a judecat in alt oras? sau trebuie sa ma duc personal? (vezi toată discuția)