avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel prin posta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel prin posta?

pot trimite prin curier o cerere de apel avand in vedere ca procesul s-a judecat in alt oras? sau trebuie sa ma duc personal?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 23:51, 10 Iunie 2009
Cu conditia ca data expeditiei sa se inscrie in termenul din hotarare.
Puteti trimite cererea de apel prin posta , cu confirmare de primire si sa fie la termen.
Nu trebuie sa va prezentati personal sa depuneti cererea de apel la instanta. Cererea se poate trimite si prin posta cu confirmare de primire sau prin curierat, conditia este ca data depunerii la posta sau la curierat sa se incadreze in termenul de apel (nu are importanta daca cererea ajunge la instanta dupa acest termen).
daniela vorovenci a scris:

Puteti trimite cererea de apel prin posta , cu confirmare de primire si sa fie la termen.


Da, dar vedeti sa nu depasiti termenul legal de apel.
Daca il depasiti veti avea probleme.
Data postei se considera data declarari caii de atac.

avocat Claudiu Lascoschi
Da si sa pastrati dovada de la posta pentru orice eventualitate,in cazul in care plicul dvs nu ajunge la termen.Puteti incerca si prin fax.

Alte discuții în legătură

Trimiterea recursului prin posta ContSters280210 ContSters280210 Buna ziua! Dupa motivarea apelului de catre instanta, atunci cand Curtea de Apel si nici avocatul nu se afla in aceeasi localitate cu tribunalul, se poate ... (vezi toată discuția)
Când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? bună ... oanaportar oanaportar când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? Bună ziua ! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns: - la data de 14.10.2020 am primit ... (vezi toată discuția)
Ce data este considerata in termen ? geavela geavela Buna ziua ,Am facut o cerere de apel dupa 25 de zile de la primirea hotaririi prin posta , in 29 iunie . Am trimis cererea de apel cu motive si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)