avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... S-a legalizat prostia ?!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

S-a legalizat prostia ?!

Am fost implicat intr-un accident de circulatie ,in urmatoarele imprejurari , circulam pe un drum european si in momentul cand depaseam un alt autovehicul ,am avut surpriza sa-mi iese in fata ,de pe un drum lateral neindicat , mai mult o ulita, o femeie la volan...N-am putut sa o evit , si , mai din impact ,mai din cauza faptului ca am tras de volan stanga ,am acrosat si autoturismul depasit...Am chemat politia ,care firesc ,i-a ridicat permisul doamnei cu pricina ,insa ea a contestat in prima instanta procesul verbal emis de politie , dar instanta , judecatoria , i-a respins actiunea ,dupa ce a consultat partile din accident. Apoi ,femeia a facut recurs in contencios ,la tribunal ,si aceasta instanta i-a admis actiunea si a anulat procesul verbal al politiei ,anuland si amenda si sanctiunea complementara a contravenientei. Eu am fost citat , dar nu am primit citatia , asa ca nu m-am putut prezenta ca sa elucidez problema in instanta respectiva , am aflat ulterior ,cand m-a sunat femeia respectiva si m-a sunat spunandu=mi ca ma va da in judecata ca sa=si recupereze cheltuielile de judecata...Poate sa faca asta? Si daca o face , eu cum pot ataca in instanta hotarerea definitiva si irevocabila care i-a anulat ei contraventia ,ca banuiesc ca pe baza hotararii respective ,ea poate sa ceara asa ceva...Cum de se poate intampla asa ceva in Europa ?
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 14:38, 14 Februarie 2013
O problema interesanta, în principiu hotărârea irevocabila nu poate fi atacata, cu excepţia cailor extraordinare de atac, anularea procesului verbal de contravenţie nu este însă suficienta pentru a va angaja răspunderea dvs, trebuie stabilita întâi vinovăţia şi apoi cel vinovat trebuie sa achite prejudiciul. În acest caz, dacă veţi fi dvs vinovat trebuie sa introduceţi în cauza asigurătorul de răspundere civila.
Va multumesc!
Instanta a anulat PV-ul Politiei dar nu a stabilit si vinovatia dv. Deci nu aveti de ce sa platiti.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Dorin Baleanu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum protejeaza legea un sofer declarat nevinovat? Gabi gbs Gabi gbs Cel care a deschis actiune judecatoreasca impotriva mea,a oprit masina in fata unei vami pe o banda de accelerare si a deschis portiera fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca Ioan131 Ioan131 Cu câteva zile în urmă am avut parte de un accident rutier. Am depășit o tipa care era cu mașina pe marginea drumului, am semnalizat intenția de ... (vezi toată discuția)