avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum protejeaza legea un sofer declarat nevinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum protejeaza legea un sofer declarat nevinovat?

Cel care a deschis actiune judecatoreasca impotriva mea,a oprit masina in fata unei vami pe o banda de accelerare si a deschis portiera fara sa se asigure si eu care circulam regulamentar pe banda intai de circulatie pe un drum cu 2 benzi pe sens am incercat sa evit dar cu partea din spate a autoutilitarei pe care o conduceam am acrosat portiera autoturismului. Acum cateva luni am fost citat ca martor in procesul respectivului deschis impotriva la IPJ Mures deoarece agentul constatator l-a considerat vinovat. Nu m-am putut prezenta in acel moment in calitate de martor din motive profesionale iar acum respectivul mi-a deschis o actiune judecatoreasca intr-un nou dosar in care sunt citat ca parat pt cauzare daune pt fond - pretentii disjungere, alaturi de citatie mi-au fost atasate facturi si bonuri fiscale care atesta reparatia masinii. De indata ce detin procesul verbal stampilat si semnat de agentul constatator un martor si eu, ce ma sfatuiti sa fac deoarece contravenientul nu a semnat procesul verbal :mentionez ca cuantumul facturilor atasate citatiei este de peste 6000 de lei, suma pe care nu am de gand sa o platesc deoarece nu sunt vinovat de producerea accidentului. as dori un sfat ca sa stiu in ce masura ma protejaza legea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 12:08, 24 August 2010
se pare ca respectivului, in calitate de contravenient, i-a fost admisa plangerea contraventionala formulata si s-a anulat procesul-verbal atacat; verificati daca acea hotarare a a ramas definitiva si irevocabila; in aceasta noua actiune probabil a invocat raspunderea civila delictuala si trebuie sa dovedeasca indeplinirea anumitor conditii; angajati un avocat
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului ContSters6135 ContSters6135 Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta. Pe timp de noapte un autoturism circula regulamentar, pe banda unu. Pe banda doi, inceraca pe partea drepata auoturismil ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident usor, nu am dat acceptul de despagubire pe rca ul meu imb imb buna ziua, am avut un accident usor pe o artera cu 2 benzi pe sens. aveam masina parcata pe banda 1. cand am vrut sa plec m-am asigurat - nu venea nimeni din ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala hypn0zis hypn0zis Buna ziua. Voi relata pe scurt faptele si apoi va voi adresa cateva intrebari la sfarsit. In data de 13.10.2010 am acrosat un automobil la manevra de mers ... (vezi toată discuția)