avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stoc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stoc

Buna, livrez marfa la un supermarket, acesta imi face retur de marfa la pretul de vanzare. In stoc cum pot sa inregistrez marfa. sau mai exact cand fac inventar eu am aceeasi marfa la doua preturi: de intrare si de vanzare.Ca urmare a returului mie imi crete valoarea stocului.
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 13:07, 18 Februarie 2013
Daca nu ati infirmat modul in care am inteles situatia prezentata de dvs, inseamna ca nu faceti decat ce am spus: omiteti inregistrarea unor facturi emise de [EDITAT- incalca pct. 2.8 din Regulament] catre dvs, si inregistrati in contabilitate niste facturi pe care le-ati emis catre [EDITAT], fara ca [EDITAT] sa stie de existenta lor, depuneti declaratii cu informatii eronate cu buna stiinta, si indirect sfatuiti si pe altii sa faca la fel.
Cu atat mai mult, accentuati ca nu este prevazut undeva ca returul se face prin facturare de catre ei, ceea ce intareste ce am zis, nu inteleg unde este acoperirea (ideea este ca inregistrarile din contabilitatea dvs au la baza documente false sau sustrase, nu ca inregistrarile nu ar corespunde cu realitatea), dar aceasta este strict problema dumneavoastra.
Sunteti, desigur, libera sa procedati cum credeti de cuviinta, prin extrasele din lege eu am vrut doar sa-mi argumentez punctul de vedere. O seara placuta!
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna dimineata,

Hai sa va povestesc cum stau lucrurile cu acesti 2 giganti. Banuiesc ca dvs nu lucrati cu ei, deci nu aveti cum sa va dati seama de proceduri.

Cei 2 giganti, in momentul cand scot marfa de la raft, o factureaza catre noi imediat, la pretul lor. Marfa retur poate sa ajunga in depozitele noastre abia in 2-3 luni de la emiterea facturilor lor (ganditi-va cate magazine au in toata tara si in cat timp ajunge marfa in depozitele nostre). Intalnim aici 2 aspecte care nu corespund:
1. marfa retur facturata de catre cei 2, chiar daca as accepta facturile lor, nu o pot repune pe stoc ptr ca ea nu exista fizic; in cazul in care as inregistra pe stoc aceste facturi, presupunem ca imi vine Garda Financiara si imi cere un stoc ptr produsele a, b sau c. Ce fac in cazul asta? Ori accept facturile lor si imi iau o amenda zdravana, ori nu accept facturile. Sigur, as putea folosi contul 327 "Marfuri in curs de aprovizionare", dar aici intervine pct 2.
2. in contract nu este specificat clauza de facturare de catre cei 2 a produselor retur.. Neexistand aceasta clauza, ei nu pot factura catre mine produsele respective. Aici este foarte clar si nu are rost sa continuam.

Concluzie, nu tot ce se factureaza de catre x trebuie acceptat si inregistrat in contabilitate, atata timp cat exista o baza contractuala. Normal, exista proceduri de neeacceptare a facturilor respective, dar aici este alta mancare de peste.

Vreti sa va povestesc si de modalitatea lor de plata? Ca si aici este o adevarata soap opera.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
jade_0923, utilizator
Am lucrat cu unul dintre acesti doi giganti. Stiu cum stau lucrurile cu taxa de raft, cea care iti "plaseaza" marfa pe rafturi strategic, pentru o vizibilitate mai buna si stiu despre pretul de achizitie impus, mai si stiu despre modalitatea lor de plata, sau cel putin stiam in 2005 , atunci cand am lucrat, dar asa cum ziceati insa, continuarea discutiei nu are nici un sens. Puteti povesti insa, cuiva mai interesat de subiect. Va doresc o seara placuta!
@mirela: sunt absolut convinsa ca ati lucrat cu ei, chiar si in 2005 (btw: [EDITAT] a intrat pe piata de retail in 2006) :innocent:
@lidiao: sper ca am reusit sa va lamuresc; speta dvs tine foarte mult de baza contractuala intre dvs si supermarket.

Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
[EDITAT] nu reprezinta doi giganti, stimata doamna, iar [EDITAT] a intrat pe piata din Romania prin 1996, iar daca citeati cu atentie postul meu vedeati ca m-am referit la unul din ei, fara sa ma gandesc ca este necesar sa specific la care anume.
E ultima mea postare in aceasta discutie, deoarece nu intentionez sa va conving ca asemenea giganti nu ar fi existat pe piata din Romania decat daca ar fi avut o oferta variata la preturi accesibile, iar acest lucru inseamna colaborarea cu mii de furnizori, dintre care dvs il reprezentati doar pe unul singur.
In alta ordine de idei, nu sunt deloc interesata de convingerile dvs, lasand la o parte faptul ca ele sunt total offtopic.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a vandut in luna dec.2012 un mijloc fix-auto-la o persoana juridica-cu factura. In ianuarie 2013 soc.cumparatoare se razgandeste si returneaza ... (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)