avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stoc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stoc

Buna, livrez marfa la un supermarket, acesta imi face retur de marfa la pretul de vanzare. In stoc cum pot sa inregistrez marfa. sau mai exact cand fac inventar eu am aceeasi marfa la doua preturi: de intrare si de vanzare.Ca urmare a returului mie imi crete valoarea stocului.
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 13:07, 18 Februarie 2013
lee_vu, imi spuneti ca este in regula sa se procedeze asa?
ce face gigantul e un abuz (de forta). procedura returului este reglementata.
Evident este un abuz de forta, dar este un abuz pe care il accepti in momentul in care iti doresti colaborarea, cu tot ce implica el.
colaborarea e acceptata si de gigant, cu toate implicatiile. hartiile aferente colaborarii se fac conform legii.
Marile companii de telefonie mobila, marii distiribuitori de energie electrica si gaze naturale, gigantii care detin un monopol mai mare sau mai mic, nu accepta colaborari, ci pun conditii; contractele cu ei nu sunt negociate, sunt standard si sunt acceptate ca atare. Aceasta este o realitate pe care o vede si o pricepe oricine.

Da, hartiile privind colaborarea se fac conform legii. Atat timp cat de nicaieri nu reiese ca aceste facturi emise de ei reprezinta un retur (ca sa ai o justificare pentru actiunile tale) el emite facturi conform legii, pentru ca vinde. Iti vinde tie produsele tale, pentru ca isi permite sa faca asta, nu pentru ca nu stie reglementarile privind returul.

Dar nu mai insist.

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a vandut in luna dec.2012 un mijloc fix-auto-la o persoana juridica-cu factura. In ianuarie 2013 soc.cumparatoare se razgandeste si returneaza ... (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)