Buna ziua! Am urmatoarea situatie in cadrul Asociatiei de proprietari de care apartin. Intr-o seara, a refulat chiuveta din bucatarie pt ca era infundata coloana comuna de apa. Am apelat la cei din administratia blocului, sa cheme instalatorul blocului, si pareau sa nu stie nimic. Am chemat de urgenta un instalator care a rezolvat problema, desfundand coloana comuna, dar nu mi-a dat factura si am platit doar eu tot, desi cheltuiala era comuna cu restul locatarilor blocului. Cand m-am dus la administratie, a doua zi, cu martori care au vazut ditamai inundatia, doama de acolo mi-a spus ca nu deconteaza, decat daca vin cu factura. Cum pot face ca sa-mi recuperez banii? Multumesc!
Teoretic trebuie sa cereri instalatorului factura şi chitanţa, practic în marea majoritate lucrează la negru, concluzia e ca ati achitat singura prejudiciul.
Persoana cre a prestat activitatea este autorizata?
Daca persoana care a desfundat instalatia parte comuna poate sa emita document care sa ateste prestatia si suma perceputa ,puteti solicita asociatiei de proprietari sa incheie proces verbal de necesitate si sa dispuna recuperarea c/v lucrarii prin repartizare tuturor proprietarilor de pe tronsonul deservit de instalatia care a necesitat interventia
Aveti drepatete, se lucreaza cu acte. Dar...ce se intampla daca fiecare arunca cate un lighean de apa in chiuveta lui de la bucatarie, intr-un bloc de 10 etaje (eu stau la 1) si totul se scurgea in continuare in casa mea? Trebuia sa suport apa contaminata, cand eu am bebe care merge de-a busilea prin toata casa? Pt ca am oprit apa calda si rece din subsol, dar...unii sunt mai "inventivi". Multumesc! Alta idee???
Te umfla rasu' cand vezi cata corectitudine exista in tara asta, mai ales cand e vorba de plata unui instalator ptr o situatie de urgenta.
Cred ca administratorul ar fi putut sa faca o dispozitie de casierie catre instalatorul respectiv, sa intocmeasca un proces-verbal de constatare a reparatiei (impreuna cu presedintele si un alt membru al asociatiei). Acest lucru se practica, mai ales cand este constituit si un fond de reparatii.
Ideal era factura (si chitanta!), dar cand ai astfel de probleme, mintea omului nu sta la faptul ca trebuie sa ceara aceste documente, ci cum sa repare mai repede.