avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E normal sa platesc doar eu desfundarea unei colane ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E normal sa platesc doar eu desfundarea unei colane comune de apa?

Buna ziua! Am urmatoarea situatie in cadrul Asociatiei de proprietari de care apartin. Intr-o seara, a refulat chiuveta din bucatarie pt ca era infundata coloana comuna de apa. Am apelat la cei din administratia blocului, sa cheme instalatorul blocului, si pareau sa nu stie nimic. Am chemat de urgenta un instalator care a rezolvat problema, desfundand coloana comuna, dar nu mi-a dat factura si am platit doar eu tot, desi cheltuiala era comuna cu restul locatarilor blocului. Cand m-am dus la administratie, a doua zi, cu martori care au vazut ditamai inundatia, doama de acolo mi-a spus ca nu deconteaza, decat daca vin cu factura. Cum pot face ca sa-mi recuperez banii? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Alexaka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:16, 16 Februarie 2013
@jade_0923 - unde aveti dreptate, aveti, dar mai departe, nu este cazul... si da, poate ca @alexaka, chiar avea nevoie de ceva ”lectii de organizare si administrare a unui bloc...”.
Inecatul s-a salvat, era pe malul apei, noi nu am fost de fata la eveniment dar am aflat de la dansa ce-a patit si ce ar trebui sa faca sa nu mai pateasca la fel, nu? Adica - tocmai asta am comentat impreuna si personal m-am declarat de acord cu cele scrise de dvs.
Ca drept dovada:
- autoarea topic-ului s-a declarat multumita de raspunsurile primite, adica am spus ca nu este corect ca numai dansa sa prticipe la cheltuielile de desfundare a coloanei de colectare apa menajera - bucatarii si da, am mai aratat cum procedam noi prin unele asociatii , unde UNII administrator umfla facturile sau mai si delapideaza...

- la sfarsitul lunii ian. 2013, personal am fost acuzat, chiar aici pe forum ca, umflu facturile (de, sunt administrator) - ceva legat de repartizarea cheltuielilor la apa rece si apa calda. Daca aveti curiozitatea pot sa va dau link-ul (27 decembrie 2013) cu tot topic-ul din care a reiesit in final ca cetateanul care a scris aici in forum, nu era documentat - ca sa nu zic altfel. Acolo unde intr-adevar administratorii inventeaza cheltuieli, vina apartine as. proprietari, adica membrii sai, conducere, com. de cenzori. Altfel cum sa zic? Hai sa ne aflam in treaba si sa comentam ce zic unii si altii despre netrebnicii de administratori. Dar am notat, doar UNII, nu toti, dar ce mai conteaza... troaca-i mare, incape toata lumea. Si daca fura cei de la asociatie, oropsitul de proprietar de ce sa nu fure si el cate ceva? Nu toata lumea fura? Pot sa va dau o sumedenie de exemple in care UNII proprietari, de altfel cetateni onorabili au fost prinsi cu mata in sac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)
Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Imi iese wc-ul in casa! ralucarrie ralucarrie Buna ziua!Am si eu o problema grava,stau la bloc si din data de 12 noiembrie 2011mi se infunda canalul de scurgere principal,imi iese in casa toata ... (vezi toată discuția)