Buna ziua! Am urmatoarea situatie in cadrul Asociatiei de proprietari de care apartin. Intr-o seara, a refulat chiuveta din bucatarie pt ca era infundata coloana comuna de apa. Am apelat la cei din administratia blocului, sa cheme instalatorul blocului, si pareau sa nu stie nimic. Am chemat de urgenta un instalator care a rezolvat problema, desfundand coloana comuna, dar nu mi-a dat factura si am platit doar eu tot, desi cheltuiala era comuna cu restul locatarilor blocului. Cand m-am dus la administratie, a doua zi, cu martori care au vazut ditamai inundatia, doama de acolo mi-a spus ca nu deconteaza, decat daca vin cu factura. Cum pot face ca sa-mi recuperez banii? Multumesc!
Sunt de acord cu opinia lui @jade_0923 in totalitate.
Eram la program, intr-o seara, cand la asociatie s-a prezentat, disperata o doamna care a patit ca si initiatoarea topicului - inundatie in bucatarie datorita infundarii condutei de evacuare a apei menajere de la bucatarie. Si cum situatiile de urgenta cer masuri de urgenta, am chemat un instalator - care cu totul intamplator era disponibil atunci. Am mers din casa in casa si am rugat proprietarii sa nu foloseasca chiuvetele de la bucatarie pana la remedierea situatiei. Sperante desarte... lumea nu intelege gravitatea problemei. Ma rog, temporar am desfundat cum am putut, (efectiv au lucrat doi oameni cam 2 ore), urmand ca in vara sa inlocuim in totalitate acea conducta veche de aproape 40 ani.
S-a intocmit un referat apoi un stat de plata - din fondul de reparatii, achitat dupa terminarea lucrarii si cu asta basta. Repartizarea costurilor s-a facut numai proprietarilor de pe coloana respectiva (6 lei / apt.).
Este f. adevarat si corect ce spune si @elga50 in ceea ce priveste functia de gospodar. Spre aceste lucruri tindem si noi, insa este greu sa convingem proprietarii nostri despre utilitatea acestor oameni, dar vom mai incerca la AG din martie, mai ales ca ne ajuta si legislatia in acest sens - functia de gospodar regasindu-se distinct printre functiile/meseriile din COR.
Este normal sa incercam sa ne gospodarim cat mai bine, nu zic nu, dar credeti ca @alexaka de asta avea nevoie acum? De lectii de organizare si administrare a unui bloc? Nu, dansa avea nevoie de ajutor. Este la fel ca atunci cand ii spui unui om care se ineaca ca era bine sa fi luat lectii de inot. Ceva de genul asta!
Poate @alexaka, datorita acestei nefericite intamplari, va lua masuri si va propune la urmatoarea sedinta o mai buna gospodarire, prin curatarea periodica a coloanelor de scurgere si poate isi va trage si vecinii de maneca si va incerca sa ii mai educe un pic (cam greu de crezut, nu-i asa? ).
Poate ati observat ca initial i-am raspuns strict la intrebare.
Ulterior ati intervenit dv. si ati comentat ironic cat suntem noi de legali in tara asta.
M-am gandit ca doriti sa purtati o conversatie legata de subiect si am intrat in jocul dv.
Toata lumea are dreptul sa divagheze un pic pe o tema data, daca acest lucru este spre folosul utilizatorilor, nu numai dv. Altfel ati fi putut sa dati solutia sec, fara ironii si aceasta conversatie, poate unora utila, n-ar mai fi avut loc. Ca sa stiti pe viitor si v-as ruga sa renuntati la a mai da lectii.
Nu am divagat deloc de la subiect! Recititi si daca nu intelegeti, mai cititi inca o data (si da, acum sunt ironica). Nu am dat lectii nici de moralitate, nici de administrare a unui imobil, ci pur si simplu ,prin prima mea interventie, am dat un raspuns clar userului.
Faptul ca am fost sau nu ironica vis-a-vis de cat de te umfla rasu' ramane la latitudinea dvs si a celor care citesc. Dar ceea ce am spus reprezinta un adevar, ironic sau nu.
Numai citind pe acest forum cum sunt unii administratori, cat de hoti sunt...si am spus foarte clar, UNII, te pufneste rasul. Se crampozeaza la plata unui serviciu facut de un instalator fara factura , bon fiscal etc, dar nu se dau inapoi cand e vorba de a mai umfla unele facturi de reparatii sau de a face o delapidare.