avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire gard intre doi sau mai multi vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire gard intre doi sau mai multi vecini

salutare as avea o antrebare
exista cumva an lege ca fiecare proprietar de teren face gardul din partea stanga la 5 cm de granituire?
(adica sal faca pe terenul lui)
iar an partea dreapta al face proprietarul vecin la fel tot la 5 cm de granituire?
rezultand fiecare are an antretinere un gard iar daca are pretentii la vecinu pt gard poate contribui la crearea acestuia.dak vecinu nui de acord poate sasi faca altul langa
?
:-/
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
gabykamikaze, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 20:04, 19 Februarie 2013
Nu cred ca este o lege in acest sens. Mai degraba este posibil sa fie un obicei al locului. Conform legii, ambii proprietari asupra a doua fonduri invecinate au obligatia de a contribui in mod egal la realizarea lucrarilor de separare a proprietatilor, aceasta obligatie rezultand din respectarea principiului referitor la buna vecinatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul din dreapta gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca este adevarat ca gardul din dreapta trebuie facut de proprietarul terenului? Am o problema, In stanga mea se afla o ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Cum se impart cheltuielile la refacerea unui gard comun? patriciasavulea patriciasavulea buna! as avea si eu o intrebare in legatura cu gardurile ce delimiteaza doua proprietati! am o curte de 400 de mp,delimitata de vecini cu un gard ... (vezi toată discuția)