avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Olanda, divort tot in Olanda
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Olanda, divort tot in Olanda

Buna ziua, am o intrebare. Am inteles ca nu e nevoie de transcrierea divortului daca nu s-a transcris casatoria, dar problema este ca am un copil minor, rezultat in urma casatoriei si care are nevoie (si) de acte romanesti, pentru ca e cu mine in Romania.
Care este calea de urmat pentru obtinerea unui certificat de nastere romanesc pentru cel mic ?
De asemenea, netranscrierea divortului implica si alte obligatii daca ma recasatoresc in Romania ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: virgo , utilizator 14:27, 1 Martie 2013
As avea si o intrebare suplimentara. Trebuie sa imi reannoiesc CI, in formularul ce trebuie completat trebuie sa bifez starea civila, in cazul meu cel mai corect este "divortata" si nu "celibatara". Din nou, mi se cer actele aferente, care nefiind emise de o autoritate romana, trebuie transcrise ... cum sa procedez ?
Transcrierea casatoriei si diortului le veti solicita direct la locul dvs. de nastere. Se solicita de starea civila de la locul de nastere aprobare de inscriere a mentiunii de la Bucuresti. Dupa care solicitati transcrierea certificatului micutului. Atentie! Nu faceti greseala de a veni in tara cu micutul pentru ca aceste aprobari sunt de durata, undeva la 2-3 luni, si nu le veti obtine foarte repede, si nici nu puteti pleca din tara cu copilul. Puteti sa mergeti la ambasada sau consulat ce aveti mai aproape de dvs.si sa solicitati toate acestea, ori puteti imputernicii pe cineva din Romania care sa se ocupe. Nu va puteti recasatorii atata timp cat casatoria si divortul nu sunt aplicate ca mentiune pe marginea actului dvs. de nastere si nici nu puteti solicita transcrierea certificatului copilului pana cand nu aveti aprobare pentru a se inscrie mentiunile de casatorie si divort pe marginea actului dvs. de nastere.
Justitiarul711 a scris:

Transcrierea casatoriei si diortului le veti solicita direct la locul dvs. de nastere. Se solicita de starea civila de la locul de nastere aprobare de inscriere a mentiunii de la Bucuresti.

Mentiune de la Bucuresti !? In ce consta mentiunea respectiva ?

Dupa care solicitati transcrierea certificatului micutului. Atentie! Nu faceti greseala de a veni in tara cu micutul pentru ca aceste aprobari sunt de durata, undeva la 2-3 luni, si nu le veti obtine foarte repede, si nici nu puteti pleca din tara cu copilul.

Sunt deja in tara cu copilul. Stiam ca dureaza 3 luni, poate chiar mai mult.

Puteti sa mergeti la ambasada sau consulat ce aveti mai aproape de dvs.si sa solicitati toate acestea, ori puteti imputernicii pe cineva din Romania care sa se ocupe. Nu va puteti recasatorii atata timp cat casatoria si divortul nu sunt aplicate ca mentiune pe marginea actului dvs. de nastere si nici nu puteti solicita transcrierea certificatului copilului pana cand nu aveti aprobare pentru a se inscrie mentiunile de casatorie si divort pe marginea actului dvs. de nastere.
Am apelat la "ajutorul" unui avocat pentru a se ocupa de transcrieri si inscriere mentiuni dar se pare ca si asta a devenit o afacere prospera, onorariul cerut a fost fluierator de piperat. Are cineva un link sau ma poate indruma catre un intermediar care n-are cartile facute sa ma jupoaie ?
Multumesc anticipat/PM va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria si divortul in spania neinregistrate in romania- inregistrare nastere in romania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)