avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat si sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat si sediu social

Buna ziua,

In vederea deschiderii unui SRL, am gasit o optiune in ceea ce priveste sediul social. Pe parcursul dosarului, am aflat ca la respectivul sediu social, mai functioneaza o firma, care este in momentul de fata in procedura de insolventa din oficiu - procedura ce a fost inceputa la data de 06-12-2012.

Obiect dosar: procedura insolvenţei
Materia juridicã: Faliment
Stadiu procesual: Fond
Solutie: Admite acţiunea. Deschide procedura simplificată.Numeşte Lichidator [X]. Termen la 20.03.2013 pentru soluţionare eventuale contestaţii şi definitivare tabel.

Avand in vederea situatia de mai sus, as dori sa stiu:

1. Daca exista vre-o posibilitate ca firma respectiva sa isi schimbe sediul social - avand in vedere situatia firmei.

2. Proprietarul imobilului nu detine o copie a contractului de comodat incheiat intre cele doua parti. Care ar fi modalitatea prin care ar putea intra in posesia unui duplicat, pentru a studia durata contractului, respectiv conditiile in care poate fi anula.

Mentionez ca o mediere intre comodatar si comodant iese din discutie.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:56, 15 Februarie 2013
Schimbarea sediului social este strict de competenta organelor de conducere ale societatii, respectiv asociati / actionari.
Este foarte important de studiat contractul incheiat intre proprietarul spatiului si societate, mai ales cu privire la clauzele de reziliere. Daca nu sunt motive de reziliere unilaterala, daca societatea nu doreste rezilierea de comun acord, daca contractul nu a ajuns la finalul perioadei stabilite de parti, contractul nu poate inceta. Starea de insolventa a unei societati nu este o cauza de a solicita rezilierea contractului in baza caruia s-a stabilit sediul social daca in contract nu s-a prevazut in mod expres o astfel de clauza.
Proprietarul poate cere societatii o copie dupa contractul incheiat intre ei.
Multumesc pentru raspuns. Eliminand cererea adresata societatii, exista vre-o alta metoda prin care proprietarul poate obtine o copie dupa contractul de comodat? (lichidator, registrul comertului s.a.m.d).
Se poate obtine o copie dupa exemplarul depus la Registrul Comertului.
S-au de la finante, in cazul in care proprietarul este persoana fizica si a declarat contractul in vederea impozitarii veniturilor realizate.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
juridic dana, utilizator
juridic dana a scris:

S-au de la finante, in cazul in care proprietarul este persoana fizica si a declarat contractul in vederea impozitarii veniturilor realizate.

Avand in vedere ca este vorba de un contract de comodat (imprumut de folosinta cu titlu gratuit - art. 2146 Cod civil) nu se pune problema impozitarii vreunui venit realizat din acest contract pentru ca acestea nu au cum sa existe. Contractul de comodat nu se inregistreaza la organul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social mihai_pirjol mihai_pirjol Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incheierea contractului de comodat pentru sediul social al unei firme. Am inteles ca acesta poate fi redactat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat radaiar radaiar buna ziua, sant pf si mi-a cerut un prieten sa inchei un contract de comodat pentru a-si infinta sediul de firma la adrersa mea.daca exista vreun risc pentru ... (vezi toată discuția)